22-06-2020

Vaterpolo U16 reprezentacija se okupila u Budvi

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, koju čine igrači rođeni 2004. i mlađi, okupila se juče u Budvi, gdje će dva dana trenirati na bazenu "Dragan Trifunović", saopšteno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza.



Za ovu akciju pozvana su 33 igrača, sa kojima će raditi treneri Veljko Uskoković, Aleksandar Aleksić i Marko Franeta.

Na spisku su:

Primorac: Jakov Bulajić, Neđo Baštrica, Josip Rajhel, Miloš Vukšić, Pavle Krivokapić, Mlađan Janović, Balša Vučković.

Jadran Carine: Marko Bošković, Nemanja moračanin, Lazar Vukićević, Danilo Krivokapić, Đorđe Čvorović, Krsto Tomaćević, Šćepan Kontić, Meldin Hadžić, Sava Huter, Dušan Vuković, Amar Kujović.

Budva: Vladan Vukićević, Aleksa Golubović, Pavle Kankaraš, Aron Jovanović, Damjan Delić, Stefan Dimić, Danilo Dragović, Ognjen Bajković, Mihailo Prelević, Bono Davidović, Ognjen Mijatović.

Cattaro: Andrija Bjelica, Nikola Odža, Milan Nikaljević.

Aquatic Verde: Balša Jovović.

Iz Vaterpolo i plivačkog saveza podsjećaju da je ova reprezentacija prošle godine osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a ove je trebala da učestvuje na Svjetskom prvenstvu koje je odgođeno za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

"Ovog ljeta su na okupu četiri vaterpolo reprezentacije, koje će trenirati u Crnoj Gori, i pored toga što su otkazana sva međunarodna reprezentativna takmičenja, Pored seniora, mlađe kategorije su trebale da učestvuju na jednom Evropskom i dva svjetska prvenstva", navodi se u saopštenju.