19-07-2022

Vaterpolo veterani Budve osvojili drugo mjesto Međunarodnom turniru u Bijeloj

Vaterpolo veterani Budve su osvojili 2. mjesto na II Međunarodnom turniru veterana „Nenad Neno Želalić“ u Bijeloj Koji se odrzavao proteklog vikenda.



Na turniru je učestvovalo ukupno 9 ekipa iz Srbije (3), Sjeverna Makedonije (2) i Crne Gore (4).

Budvani su bili nosioci grupe B:

Budva (MNE)
Bokelj (MNE)
Goč (SRB)
Vardar (NMK)

U grupnoj fazi Budvani su ostvarili sve tri pobjede i to:

Budva 10 : 1 Vardar
Bokelj 3 : 6 Budva
Budva 10 : 5 Goč



Kao prvoplasirana ekipa u grupi "B" Budvani su imali direktan prolaz u polufinale gdje ih je dočekala ekipa Šapca kao drugoplasirana iz grupe "A".

Polufinalni meč se igrao u konstantnom egalu i regularni dio meča je završen rezultatom 4:4, nakom čega je uslijedilo izvođenje peteraca. Nakon izvodjenja dvije serije peteraca Budvani su imali oba realizovana peterca (precizni su bili M. Zenovic i V. Rabrenovic) dok je sjajni golman Budve Stevan Đurašević odbranio dva uzastopna peterca Šapčana i time Budvu poslao u finale.

U finalu Budva se po drugi put na turniru susrela sa ekipom Bokelja koja je drugog dana došla u pojačanom sastavu što se odrazilo na kvalitet vaterpola i sam tok utakmice. Finalna utamica se odvijala veoma dinamično sa dosta atraktivnih dodavanja i golova.

Susret je završen rezultatom Bokelj 5:4 Budva.

Na svečanoj večeri koja je priređena nakon turnira golman budvana, a ujedno i sekretar VKV „Budva“ Stevan Đurašević je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Nagradu za najbolje golmana turnira Đurašević je osvojio na dva turnira od ukupno tri na koliko je učestvovala ekipa iz Budve, što dokazuje njegov kvalitet.

Prema riječima predstavnika budvanske ekipe 2. mjesto na veoma kvalietnom turniru u Bijeloj je odličan uspjeh i dokaz da budvanska ekipa već postaje obiljan konkurent ekipama kako iz Crne Gore tako i iz regiona.

Veliku zahvalnost ekipa Budve je iskazala prema organizatorima turnira a to su Veterani Bijele koji su se pokazali kao izuzetni domacini.



F.M.