11-08-2022

Vatrogasci uspjeli da odbrane objekte, očekuje se dolazak helikoptera

Vatrogasci u Baru uspjeli su, pored vatrene stihije potpomognute jakim vjetrom, da odbrane objekte, a očekuje se dolazak helikoptera.

Vatrogasci uspjeli da odbrane objekte, očekuje se dolazak helikoptera | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz barske Službe zaštite i spašavanja za Bar info kazali su da su ekipe na terenu, da im pomažu Vojska Crne Gore i kolege iz brojnih crnogorskih gradova.

„I pored vatrene stihije potpomognute jakim vjetrom, uspjeli smo da odbranimo objekte, što nije bilo lako s obzirom na to da je gorjela borova šuma“, istakli su iz Službe zaštite.

Saobraćaj od Bara ka Sutomoru jutros se odvija normalno.

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja, Aco Vulević, rano jutros je rekao da je svo ljudstvo na terenu i da nema opuštanja ni za tren.

“Jedan krak stihije, koji se proširio na visoku zonu, moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima”, naveo je Vulević.

Iz Opštine Bar na Fejsbuk /Facebook/ stranici ranije su naveli da su sve lokalne službe na terenu i da Službi zaštite i spašavanja pomažu i pripadnici policije, Vojske, hitne pomoći, ali i vatrogasne jedinice iz susjednih opština, kao i građani.

Na terenu je, kako su kazali, i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Iz Opštine su zahvalili svima koji doprinose borbi i nadljudskim naporima vatrogasne i drugih službi.