29-03-2019

Večeras turnir Splendid Grand Prix – Budva 2019

U okviru kik boks i boks turnira Splendid Grand Prix – Budva 2019. večeras u hotelu Splendid, protivnik crnogorskom borcu, juniorskom ex šampionu svijeta u WBO federaciji, 24-godišnjem Dilanu Prašoviću iz Herceg Novog, biće argentinski profesionalni bokser Huan Ezekiel Basvaldo. Početak meča zakazan je za 22:10h .

Večeras turnir Splendid Grand Prix – Budva 2019 | Radio Televizija Budva

Prašović ima stoprocentan učinak u profi-ringu – osam pobjeda u osam borbi. Menadžer projekta Boban Nikić očekuje kvalitetan meč našeg borca, koji je na mjerenju imao 90,500 kg, dok je njegov protivnik iz Argentine imao 90,200 kg.

Pobjedom u ovom meču Dilan bi dodatno napredovao na svjetskoj rang listi cruiserweight divizije, kao i na WBO listi na kojoj trenutno zauzima 11. mjesto. Time bi stekao šansu da u ovoj godini dobije priliku za napad na evropski WBO tron.

Argentinac Basvaldo je sedam godina stariji od Prašovića, a skor mu je 10 pobjeda, tri poraza i jedan neriješen meč.

Duel Prašović – Basvaldo je glavna borba na reviji, a očekuje se da počnje u 22 sata i 10 minuta.

Da bi se što bolje pokazao u ringu, Dilan je bio sa trenerom Femom Huseni na desetodnevnim pripremama i sparing treninzima u Oradei u Rumuniji.

Domaćin turnira “Splendid Grand Prix – Budva 2019” je Montenegro Stars Hotel Group i hotel Splendid, a pokrovitelj ovog događaja je Opština Budva.

Partner u ovom projektu prvi put pojavljuje Turistička organizacija Budve.