25-03-2023

Večeras u Petrovcu dječija lutkarska predstava

U organizaciji JU Grad teatar Budva večeras od 18 časova biće izvedena lutkarska predstava „Zlatokosa” Pozorišta lutaka u Mostaru.

Večeras u Petrovcu dječija lutkarska predstava | Radio Televizija Budva

Poznatu bajku braće Grim dramatizovala je, adaptirala i režirala Jelena Đorđević, a scenografiju i kreaciju lutaka uradila je Hristina Nedeva Mladenović. U predstavi igraju Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoy, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.Bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu. Kroz maštoviti svijet predstave publiku vodi čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona. Predstava priča priču o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, o jednoj opasnoj babi Gotel, o princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji. Ovo je priča i o ljubavi, slobodi i sreći, jer sreća je sreća jedino ako se podijeli sa nekim.

Za glumačko ostvarenje u predstavi “Zlatokosa” Ali Kamer Aksoy je dobio nagradu na 21. Međunarodnom festivalu za djecu u Banja Luci, a na 25. Susretima lutkarskih pozorišta/kazališta BiH u Bugojnu Serđo Radoš je nagrađen za animaciju lutke konja. Predstava je namjenjena za djecu uzrasta od tri godine i više.