13-05-2014

Velibor Zolak izabran za Guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora

Velibor Zolak, jedan od osnivača Rotari pokreta u Crnoj Gori, čarterovani predsjednik prvog crnogorskog kluba, RC Podgorica i član Rotari kluba Budva, izabran je za Guvernera Distrikta Rotari Internacionala 2483.

Velibor Zolak izabran za Guverner Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora | Radio Televizija Budva

Ovim izborom Crna Gora je prvi put ostvarila pravo stečeno Sporazumom o optimizaciji odnosa u Rotari pokretu Srbije i Crne Gore, da svake pete godine Guverner Distrikta bude iz Crne Gore.

"Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora objedinjuje 64 kluba koji djeluju u Srbiji i Crnoj Gori i okuplja 1.200 rotarijanaca, poslovnih i profesionalnih lidera udruženih u cilju humanitarnog djelovanja, izgradnje dobre volje i mira u svijetu i uspostavljanja visokih etičkih standarda u svim profesijama i široj zajednici. Ujedno oni su dio Rotari pokreta koja širom svijeta broji preko milion i dvjesto hiljada članova", saopšteno je iz Rotari kluba Budva.

Zolak, direktor agencije AMC Communications, poznati stručnjak za marketing i kreativne komunikacije, obavljaće dužnost Guvernera Distrikta 2483 u rotarijanskoj 2016/2017. godini.