07-05-2014

Veliki kongres ginekologa i akušera u Budvi

U hotelu Mediteran, u Budvi, u periodu od 08. do 10. maja, održaće se 30. jubilarni kongres ginekologa i akušera pod nazivom "Fetus as a Patient".

Veliki kongres ginekologa i akušera u Budvi | Radio Televizija Budva

Ovaj kongres kojim predsjedava Dr Tatjana Motrenko Simić, okupiće više od 50 predavača iz različitih dijelova svijeta, koji će sa prisutnima podijeliti svoja bogata znanja iz oblasti humane reprodukcije, ginekologije i akušerstva.

Prije tačno 30 godina, kongres je prvi put organizovan na prostoru naše zemlje, tačnije u Budvi. Ovogodišnji jubilej, proslavlja se upravo na prostoru gdje je sve i počelo – na našem prelijepom primorju.

Najavljeno je preko 400 učesnika iz regiona, Evrope i Svijeta, uključujući i ljekare i profesore univerziteta iz najudaljenijih zemalja, poput Južne Afrike, Izraela, Egipta... Učešće u kongresu, uzeće predstavnici svih kontinenata Svijeta.

Ovaj kongres, svojom veličinom, čini i svojevrsnu promociju naše zemlje kao turističke i kongresne destinacije i jedan je od najvećih u ovoj oblasti u našoj zemlji i sirem regionu. Iz tog razloga, zahtijeva i što bolju medijsku propraćenost.