22-05-2020

Veselin Vujović napustio Zagreb

Nakon osam mjeseci provedenih za kormilom rukometnog kluba Zagreb, trener Veselin Vujović podnio ostavku iz ličnih razloga.


Foto: Guliver/Getty Images

Vujović je u Zagreb došao u septembru 2019. godine i zadržao se svega osam mjeseci na poziciji glavnog trenera, piše agencija Hina.

Za to vrijeme klub se plasirao na Fajnal-for SEHA lige, a grupnu fazu Lige šampiona završio je na sedmom mjestu sa pet osvojenih bodova.

Zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, hrvatsko prvenstvo i Kup se nijesu igrali.

"Nažalost, zbog ličnih razloga i privatnog problema koji ne mogu da riješim odsustvom iz Srbije, moram da napustim Zagreb. Žao mi je što napuštam Zagreb, ali ne mogu biti na dva mjesta u isto vrijeme. Kada riješim problem koji imam, ako Zagreb to bude htio, rado ću se vratiti", rekao je Vujović.

To je drugi odlazak Vujovića iz Zagreba nakon što je ekipu hrvatskog prvaka vodio i od 2014. do 2016. godine.

"Zahvaljujem rukovodstvu kluba na razumijevanju i žao mi je što sam ih doveo u nezahvalnu poziciju ovom odlukom. Nadam se da je igračima rad sa mnom koristio u njihovom napretku. Pratiću ih svakako i navijati za njih, ali i za klub. Meni je Zagreb drugi dom i ukoliko situacije budu dozvoljavale ja sam uvijek spreman za povratak", rekao je on.


Izvor: Beta