26-12-2023

(VIDEO) Bajkeri obradovali djecu u Bijeloj; Savić: Bilo je izuzetno veselo

U emisiji Jutrom iz Budve bilo je riječi o funkcionisanju i aktivnostima u JU Dječiji dom Mladost, koja se bavi zbrinjavanjem djece lišene roditeljskog staranja, a tim povodom gošća je bila direktorica Marela Savić.

(VIDEO) Bajkeri obradovali djecu u Bijeloj; Savić: Bilo je izuzetno veselo | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

Kako je istakla Savić, svakodnevno su domaćini različitim organizacijama, pojedincima i dobrim ljudima koji ih se u pretpraznično vrijeme uvijek sjete.

"Zaista je to nešto što nas ohrabruje, što nam uliva nadu da kao društvo nismo izgubili odnos prema ranjivim grupama. Prošlog vikenda su nam tradicionalno bili gosti bajkeri, koji su bili obučeni kao Djeda Mraz. Bilo ih je 200 i bilo je zaista izuzetno veselo. Djeca se toliko tome raduju, a oni nikada ne dođu praznih ruka, na lice mjesta su podijelili paketiće, a tu su bili i ostali vrijedni pokloni, koji u saradnji sa nama odaberu. Ovog puta su to bile patike, čizmice i slično", kazala je Savić.

Prvog januara tradiconalno odlazimo na Ivanova Korita, dodala je.

"Sva djeca borave osam dana, nadamo se da će biti snijega i da će biti ugodno, kao i svake godine. Za djecu je najbitniji osjećaj bezbjednosti, da im je toplo, ugodno, lijepo, a ujedno je i bitna pažnja i ljubav osoblja. Jer vjerujte mi, da institucija kao što je dom, ostaju u dužem periodu ljudi samo koji su senzibilisani. Ako ćemo govoriti o platama i zaradama zaposlenih, definitivno da onda to nije prva i osnovna motivacija rada u ovakvoj instituciji", kazala je ona.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: