24-10-2021

(VIDEO) Bojana Gojković moćno do četvrte evropske titule

Naša sugrađanka Bojana Gojković na Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Budvi postigla je veliki uspjeh i osvojila četvrto evropsko zlato u karijeri. Ona je takođe, većinom glasova službenika Evropske bokserske federacije (EUBC) proglašena i za najbolju takmičarku turnira.


Foto: BSCG

Gojković je na šampionatu, u kategoriji do 57 kilograma, boksovala sa tri protivnice.

U četvrtfinalu bila je bolja od Španjolke Najare Arojo Rodrigez, što je samo bio uvod u naredne izazove.

Uslijedio je polufinalni duel u kojem joj je rivalka bila reprezentativka Švedske Zehra Mili. Crnogorska bokserka došla je do rutinske pobjede i prilike da se ponovo bori za najsjajnije odličje.


Sekvenca iz polufinala, Bojana je u crvenoj opremi

Kada je finale u pitanju, pored odbrane trona motiv je bio i revanš Ruskinji Alini Puškar za poraz na turniru u Subotici. Naša šampionka uoči te borbe zauzela je ozbiljan pristup. Ništa nije htjela da prognozira, ali je istakla da će dati sve od sebe.

Kao i kod prethodnih, i u tu borbu Gojković je ušla sigurna u svoje kvalitete prikazavši odličan boks. Poznavanje plemenite vještine, koje je demonstrirala u sali Mediteranskog sportskog centra, i mentalitet prave šampionke nikog nisu ostavili ravnodušnim, pa je članica Bokserskog kluba "Budva" moćno došla do četvrte evropske titule.

"Zadovoljna sam kako je tekao meč, s obzirom da protivnica nije za potcijeniti. Dugačka je, ali sam uz pomoć trenera osmislila taktiku koja je prava za nju i savladala je", kazala je crnogorska bokserka.


Finale protiv Puškar (plava oprema)

"Presrećna sam što sam uzela zlato za svoj grad i državu. Odbranila sam četvrtu titulu i puno mi je srce", poručila je Gojković nakon novog zlata.

Briljantni rezultati u mlađim kategorijama

Podsjetimo, u mlađim kategorijama Gojković je postigla briljantne rezultate.

Prvo zlato osvojila je na juniorskom prvenstvu Evrope u ruskoj Anapi u oktobru 2018, da bi isti uspjeh ponovila godinu dana kasnije u Galacu u Rumuniji. Tada se prvi put u istoriji dogodilo da jedna bokserka odbrani titulu u juniorskoj konkurenciji.

Što se tiče uzrasta mladih, oba zlatna odličja naša sugrađanka osvojila je u Budvi, ove i prošle godine.

Do svih pomenutih dostignuća Bojana je stigla pod mentorstvom Nikole Ružića, aktuelnog selektora Crne Gore i trenera u Bokserskom klubu "Budva", koji je, kao strateg, arhitekta velikih uspjeha koje naši bokseri ostvaruju na evropskom i svjetskom nivou.

Slijedi kratak odmor, nakon toga i prelazak u seniorsku konkurenciju.


M.S.