18-11-2021

(VIDEO) Budva od riječi i nota: Stihom i pjesmom u susret Danu opštine Budva

Povodom Dana opštine Budva sinoć je u Akademiji znanja upriličen poetsko-muzički program „Stihom i pjesmom“, u organizaciji Narodne biblioteke Budve.


Foto: Miloš Albijanić

Veče su, fenomenalnim programom, obojili budvanski kreativci, koji su svojim recitacijama i pjesmom oduševili brojnu publiku.

Mladi pjesnik Krsto Stevović rekao je za portal RTV Budva da su pjesničke večeri izuzetno značajne jer su oskudne sem u ljetnjem periodu, a da je saradnja među kolegama fenomenalna.Tijana Kotarac se takođe složila da su pjesničke večeri važne jer Budvani imaju priliku da predstave svoj rad:Profesorica Mirjana Dajičić, istakla je da Budva ima tradiciju i da je ovaj događaj samo upotpunio kulturu u našem gradu:Danijelu Jokić pitali smo koliko joj je vremena potrebno da izdvoji za jedno ovakvo predstavljanje:Svoje stihove su kazivali: Krsto Vuković, Radmila Knežević, Vera Mačić, Lucija Đurašković, Danijela Jokić, Tijana Kotarac, Mirjana Dajičić, Krsto Stevović i recitator Ljubo Marković.Iznenađenje večeri su bili najmlađi recitatori.

Uz gitarsku pratnju Siniše Brašnjovića popularne hitove pjevali su Gordana Andrijašević, Vesna Lazović, Tijana Kotarac i Vlasta Barac, a mi vam u nastavku prenosimo dio dio atmosfere:
Vesna Lazović


D. Čelebić