21-08-2020

(VIDEO) Ćorović: Da li ćemo dozvoliti da o našoj budućnosti odlučuju oni koji su Budvu doveli do ruba egzistenicje?

Pred zgradom lokalne samouprave jutros je bilo tiše nego što smo navikli. Manji broj građana predvođen Krstom Radovićem i Mijomirom Pejovićem u miru se razišao nakon što se nekolicina sugrađana obratila okupljenima.



Krsto Radović se predstavio po svom dolasku, te naglasio da je on predjsednik SO Budva čime je zatražio pravo da uđe i zakaže 33. i 34. sjednicu lokalnog parlamneta.

"Došao sam zbog dva razloga, prvi je da vidim zašto se takozvane sjednice zakazuju subotom? A drugi je da zakažem 33. i 34. sjednicu, te bih vas zamolio da me pustite da uđem, ako mogu. A ukoliko ne mogu dajte mi dokument kojim se to pravda", kazao je Radović obezbjeđenju.



Mijomir Pejović kazao je da se krađa izborne volje građana neće dozvoliti.



"Narodnu volju još niko nikada nije pobijedio, pa neće ni ovoga puta. Koliko god vas bude ispred svakog biračkog štaba gdje se kupuju građani znajte da je to malo u odnosu na to koliko će biti građana", poručio je Pejović.

Željko Bjelica, kazao je da smo od strane DPS-a imali priliku da čujemo kako za portekle tri ipo godine u Petrovcu ništa nije urađeno.

"Ako gledamo njihovim očima i po načinu na koji su oni radili i kako bi nastavili da rade, onda nije. Jer njihov način rada jeste krađa i uništavanje svega čega se dohvate", kazao je Bjelica.



Sugrađanin Aleksandar Ćorović, po zanimanju stomatolog kazao je da nije politička ličnost, te da mu kao neafirmisanom političaru i ne pripada da danas govori, ali da se ipak kao izrevoltirani građanin mora obratiti.

"Moj političko angažman isprovociran je sramnim zakonom o slobodi vjeorispovijesti, ali i mučkim prebijanjem naših sugrađana bez obzira na političku partiju. Da li trebamo da trpimo i prelazimo preko brutalnih slika prebijanja naših sugrađana i nepoštovanja naše izbvorne volje? Da li treba da cvrkvenu imovinu prepustimo mafiji i uzurpatorima? Da li trebamo biti pasivni posmatrači o čijoj budućnosti odlučuju ljudi koji su ovaj grad doveli do ruba egzistencije?", pitao je Ćorović.

On je apelovao na sugrađane da ne dozvole da ih svađaju političke partije.

"Osvrnuću se na jedan citat koji kaže: "Svaki put kada svjedočimo nepravdi i nedjelu treniramo svoj karakter da bude pasivan u svom ponašanju i samim tim gubimo sposobnost da odbranimo sebe i svoje voljene"", poručio je dr Ćorović.

Sugrađanin, Veselin Borović obratio se kao kako ističe nestranačka ličnost.

"Ja se uspješno bavim turizmom već 22 godine i htio bih u ime ugostitelja i turističkih radnika Budve da se zahvalim Vladi Crner Gore i premijeru Markoviću na ovako uspješnoj sezoni", bio je ironičan Borović.

On je poručio premijeru Markoviću, da ako je tako dobar matematičar treba da zna da je 30 posto više od deset posto.



"Ono što Marković mora da zna jeste da je 30 posto sezone svakako više od deset posto koje ćemo ostvariti, a pitanje je da li ćemo i to. Markovića je ipak samo interesovalo da zaduži našu opštinu 30 miliona te da mi njeni građani postanemo dužnici države. Mi smo takođe kao građani dužni da budemo zahvalni na subvencijama koje nam je dala država, a država te minimalne subvenvcije nije dala ni nama ni našoj djeci već bankama",kazao je Boroivć.