17-11-2022

(VIDEO) Crna Gora predstavila zimsku turističku ponudu, kao i novogodišnji program u hotelu Hilton u Beogradu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) je zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama predstavila ponudu za ovogodišnju zimsku sezonu i novogodišne programe, u hotelu Hilton u Beogradu.


Foto: Mediabiro

Uz zvuke tradicionalne crnogorske muzike za koju je bila zadužena klapa Castel Nuovo, brojni gosti, predstavnici medija i turističkih agencija, bili su u prilici da se upoznaju ponudom koju je crnogorska privreda pripremila za predstojeću sezonu i novogodišnje praznike.

Tom prilikom ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović kazao je da je ovaj vid prezentacije značajan, kako bi se svi potencijali koje Crna Gora nudi što bolje predstavili potencijalnim posjetiocima crnogorskog primorja, kao i sjevera zemlje.

“Prvenstveno bih izdvojio naša Skijališta, kao i ljepotu naše obale. Iako je narod sa ovog podneblja već dobro upoznat sa našom ponudom, nije na odmet da ih još jednom obiđemo i pozovemo da posjete Crnu Goru”, poručio je ministar Đurović.

Budva, kao jedna od najznačajnih ljetnjih destinacija u Crnoj Gori, prepoznatljiva je i po bogatom novogodišnjem programu kojim obraduje brojne posjetioce, poručuju iz Turističke organizacije Budve. Nikola Kralj, predstavnik TO Budve kazao je da su za novogodišnje praznike pripremili bogat kulturno – muzički program.

“Tokom tri dana gostovaće brojne regionalne zvijezde kao što su Džiboni, Dino Merlin, Konstrakta, Sara Jo, Dubioza kolektiv i mnogi drugi koji će zabavljati sve one posjetioce koji posjete Budvu tokom praznika”, naveo je predstavnik TO Budve.



Direktor turističke organizacije Bara Ivan Kovač, poručio je da turisti koji se odluče da novogodišnje praznike provedu u Baru, biće u prilici da uživaju u najraznovrsnijem muzičkom programu.

“Nakon uspješne ljetnje turističke sezone, vrijedno smo se pripremali za zimsku kao i novogodišnje praznike. Program će početi 26. decembra, kada će nastupati brojni didžejevi, kao i lokalni izvođači. Nenad Knežević – Knez, Andrea Demirović i grupa Akademija će goste zabavljati 30. decembra, dok će u novogodišnjoj noći nastupiti Sara Jo. Prvog dana Nove godine sve goste u Baru zabavljaće rok grupa Van Gog”, kazao je Kovač.

Kotor je i ove godine opravdao titulu grada koji godinama unazad organizuje atraktivne dočeke novogodišnjih praznika. Svi oni koji se odluče da posljednju noć 2022. godine provedu u Kotoru, biće u prilici da slušaju regionalnu zvijezdu Zdravka Čolića. Pored tradicionalnih manifestacija, decembar u našem gradu upotpuniće i koncert Jelene Zvicer, kao i Leontine i Ivane Peters koje će pjevati našim najmlađima 30. decembra, poručio je direktor TO Kotora Jovan Ristić.

Na gradskoj rivi Pine u Tivtu, očekuje se praznična atmosfera u veselom duhu, kada će posljednjeg dana decembra nastupiti Indira ex Colonia, a prvog dana januara na violini nastupiće Verica Čuković, DJ Danilo Radusinović dok će u večernjim časovima nastupiti ženski tamburaški bend la Banda kazala je Tamara Krstović iz Turističke organizacije Tivta.

Za sve one koji se odluče u Crnu Goru doći avionom, kompanija Air Montenegro pripremila je posebne cjenovne aranžmane.

I Skijališta Crne Gore spremno dočekuju predstojeću sezonu.

“Skijalište Kolašin 1600 u ponudi nudi dvije šestosjedne žičare, sa 21 km skijaških staza. Sa Ski centrom Kolašin 1450 objedinjeno je 45 km skijaških staza, što nas čini konkurentnima ski centrima u regionu”, poručila je Nataša Pajović iz Skijališta Crne Gore.

“Promocija turističke privrede Crne Gore u Beogradu svakako je značajna za nacionalnog prevoznika Air Montenegro, koji će svojim programom saobraćaja i kapacitetima svakako doprinijeti da zimska sezona bude što bolja. Nadamo se da ćemo sa našim cijenama u iznosu od 110 eura, koje smo posebno pripremili za zimsku sezonu, doprinijeti da turistička sezona tokom novogodišnjih praznika bude što uspješnija”, poručila je menadžerka prodaje te kompanije, Đurđica Vinčić Tomčić.

Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, ponudu za predstojeću zimsku turističku sezonu predstavile su i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara, Tivta, Herceg Novog, Skijališta Crne Gore, kao i nacionalna avio kompanija Air Montenegro.

(Mediabiro)