22-04-2020

VIDEO: Dan planete Zemlje Morsko dobro obilježava “Web akcijom”

Dan planete Zemlje, 22. april, obilježava se u svijetu ekološkim akcijama sa ciljem da se posveti pažnja očuvanju prirodnih resursa i životne sredine.

VIDEO: Dan planete Zemlje Morsko dobro obilježava “Web akcijom” | Radio Televizija Budva

Foto: (iStock)

Već 20 godina Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ovaj datum obilježava akcijama čišćenja i uređenja morskog dobra u svim primorskim gradovima, a u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama.

Zbog nemogućnosti da to urade i ove godine, Morsko dobro je pozvalo partnerske nevladine i obrazovne organizacije da Dan planete Zemlje obilježie „webakcijom“ u okviru koje je pripremljeno 14 ekoloških video poruka, koje možete pogledati u nastavku.

Služba za održivi razvoj Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobromŠtićenici Dječjeg doma „Mladost“ iz BijeleIzviđački odred "24. Novembar" u saradnji sa PPU "Svetionik" i PPU "Bajka" iz BarMija Pavlovic, učenica OŠ "Orjenski Bataljon" iz BijeleNVO Dramski studio BUDVANVO ECOM iz KotoraNVO "Green Net - Zelena Mreža" iz BudveNVO Književna omladina TivtaIzviđački klub "EHO"Teodora Raičević iz JPU „Ljubica Jovanović Maše“ i Dragan Raičević učenik I razreda OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz BudveLjiljana Krstić i NVO Zrak sunca iz Herceg NovogSamostalna Izviđačka četa "Tibor"NVO Simply Eco CleanNVO "Green Home"