24-02-2022

(VIDEO) Danas bez sastanka zbog bolesti pojedinih odbornika, pregovori se nastavljaju u utorak

Ni danas nije održan sastanak odbornika Demokrata, Demokratskog fronta i Prave Crne Gore povodom dogovora oko rješavanja političke krize, jer sastanku, kako je saopšteno portalu RTV budva, zbog bolesti nisu mogli da prisustvjuju pojedini odbronici Demokrata.

(VIDEO) Danas bez sastanka zbog bolesti pojedinih odbornika, pregovori se nastavljaju u utorak | Radio Televizija Budva

Foto: portal RTV Budva

"Danas je na poziv Crne Gore u sali SO Budva održan sastanak Parve Crne Gore i Demokratskog fronta, pozvana je bila i DCG, čiji članovi iz opravdanih razloga nijesu mogli da prisustvuju", istakao je predsjednik Prave Budva Aleksandar Franeta, dodajući da su se dogovorili da u utorak u 11h bude održan novi sastanak, koji će, kako se nada, donijeti konačno rješenje oko obavljanja vlasti u Budvi.



"Ukoliko se neko ni tog dana ne odazaove, ja ću ga lično kriviti za nedogovor konstituisanja pravedne i poštene vlasti. Prava Crna Gora će i kao i da sada postupati u skladu sa svojim stavovima, bićemo pošteni i svaki dogovor koji se napravi u korist građana Budve mi ćemo podržati. A Prava Crna Gora je spremna i da ukoliko ne dođe do dogovora na izbore uzađe samostalno", poručio je je on.

On je naglasio da od medija i političkih kolega zahtijeva da prihvate njihov predlog da naredni satanak, koji je zakazan za utorak, 1. mart, bude javan.



"Da naši građani vide ko šta misli i da sami procijene ko je u pravu, a ko nije i da se na osnovu toga odluče za koga će glasati", zaključio je Franeta.

Odbornik DF-a, Nikola Kralj kazao je da su se oni i ovom sastanku odazvali kao i svakom pređašnjem jer je njihov cilj, kako je naglasio, da grad i parlament konačno profunkcionišu. Takođe je istakao da i dalje ostaju pri tome da predsjednik Carević i dalje bude na čelu Opštine.



"Mi ćemo se odazvati i sastanku u utorak, očekujem da budu prisutni i članovi Demokratske Crne Gore, jer cilj glavni jeste da građani konačno osjete sve ono što im je obećano na izborima 2020. godine, da se konačno izglasa budežet i da se ubiraju plodovi dobrog rada iz prethodnog perioda. Članovi našeg kluba neće izdati izbornu volju građana i ostaćemo pri tome da predsjednik Carević i dalje bude na čelu Opštine, a o svemu ostalom ćemo razgovarati kada Skupština krene da radi", kazao je Kralj.

Prava Crna Gora uputila je poziv Demokratama i Demokratskom frontu da danas u sali SO Budva održe još jedan sastanak, kako bi našli adekvatno rješenje za prevazilaženje političkie krize, uzimajući u obzir činjenicu da sjutra ističe rok za održavanje sjednice lokalnog parlamenta, koji je dalo Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

D.B./D.P.