10-07-2020

VIDEO: Danas svečano otvorena druga faza saobraćajnice Bečići- Ivanovići

Predsjednici Opštine i Skupštine, Marko Carević i Krsto Radović, danas su svečano otvorili drugu fazu saobraćajnice Bečići-Ivanovići koja povezuje ulicu Dionisija Mikovića preko Tršljikovice sa naseljem Ivanovići.

VIDEO: Danas svečano otvorena druga faza saobraćajnice Bečići- Ivanovići | Radio Televizija Budva

Radovi na izgradnji ulice S 40-40 su završeni i izvedeni su shodno projektnoj dokumentaciji.



"Danas smo tu da otvorimo još jedan u nizu projekata koje je ova vlast pripremila i odradila u protekle tri po godine. Jutros smo imali prilike da vidimo kako se DPS ponaša, a na njihove kordone mi otvaramo ulicu, na njihove suzavce mi otvaramo igrališta, na niihove pendreke mi otvaramo kružne tokove", kazao je između ostalog predsjednik SO Budva, Krsto Radović.



Prisutnima se obratio i predsjednik Opštine Budva koji je istakao da ne želi da govori o onim ljudima koji su prisilno, na jedan sraman način došli na vlast, i dodao da oni nisu stali, te da ih najmanje može DPS zaustaviti.

"Imamo obavezu da nastavimo upravo onim koracima i činjenicama koje smo obećali, a to je da ćemo uvijek raditi u vašem interesu, kao što je ovaj projekat i odrađen ovdje", poručio je Carević.

Doskorašnji sekretar Sekretarijata za investicije, Mladen Mikijelj, istakao je, između ostalog, da u četvorogodišnjem mandatu DPS-a, od 2012. do 2016. nijedna ulica po projektu nije urađena, dok je ovo samo druga faza zaobilaznice u Bečićima, te ukazao na to da ako izabrana vlast 2016. godine bude nastavila da radi od septembra, do 2024. će biti spojeni Bečići i Ivanovići.


Opština Budva je preko Sekretarijata za investicije uradila projektnu dokumentaciju za cijelu ulicu u dužini od 1,35 km. Ulica je projektovana sa dvije saobraćajne trake, ukupne širine šest metara i trotoarom širine dva metra. Radovi na izgradnji ulice S 40-40 su završeni, i izvedeni su shodno projektnoj dokumentaciji. U ulici je postavljenja cjelokupna vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, rasvjeta, a takođe je položen i optički kabal. Vrijednost izvedenih radova sa nadzorom iznosila je 225.000,00 eura.