25-11-2020

(VIDEO) Delegacija Opštine Andrijevica boravila u posjeti Budvi

Delegacije Opštine Andrijevica koju čine predsjednik Opštine Željko Ćulafić, potpredsjednik Vesko Raketić i projekt menažer Marko Marković boravila je danas zvaničnoj posjeti Opštini Budva.


Foto: Portal RTV Budva

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Budva Markom Carevićem, poseban naglasak je stavljen na uspostavljanje bolje saradnje između ove dvije opštine.

Potpredsjednik Opštine Andrijevica Vesko Raketić zahvalio se predsjedniku Careviću na prijemu, i posebno istakao važnost saradnje i komunikacije između gradova i opština koja, po njegovom mišljenju, moraju biti intenzivnija.

"Mi kao najmanje razvijena opština prema zvaničnim podacima Monstata, želimo da sa Budvom kao najrazvijenijom opštinom uspostavimo jednu dugoročnu, plodnu i uspješnu sradnju u svim oblastima života za uspjeh i jednih i drugih građana", kazao je Raketić prilikom posjete.

U Budvi se, kako je istakao, nalazi pola građana Andrijevice, a cilj je da se i oni vrate u svoje krajeve, kako bi se bavili proizvodnjom i turizmom.



"Kao što je i ovdje kod vas. I da ovaj primjer, kakav je naš prijatelj Carević pokazao u bliskoj prošlosti, da isti taj model uradimo u našoj opštini, da bi smo naš narod spasili ekonomske bijede koja ga je pratila sve tri decenije", rekao je Raketić.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević se, prije svega, zahvalio još jednom na pruženoj podršci građanima Andrijevice u prethodnom periodu, tokom niza turbulentnih dešavanja u Budvi.

"Dijelili su sa nama i dobro i zlo i to je nešto što će ostati uvijek zapamćeno. Zaista, procjenili smo da treba da sarađujemo, da se što češće posjećujemo i da pravimo zajedničke projekte, koji će biti od značaja za sjever koji je veliki potencijal", istakao je Carević.



U narednom periodu, kako je dodao, postoji jedna realna mogućnost, potreba i obaveza svih čelnih ljudi da se radi u interesu građana.

"A njihov interes je da moramo da se mijenjamo i da je agrarni turizam, koji se prije svega zasniva na razvoju sela i proizvodnji domaće hrane, budućnost, ali i mogućnost za nova radna mjesta", poručio je Carević, dodajući i da će u budućem periodu nastojati da sa opštinom Andrijevica nastave dobru saradnju razmjenjujući iskustva vezana kako za ljetnji tako i za zimski turizam, kao i sve ono što sjever nudi.


D.B.