27-06-2020

(VIDEO) Demokrate: Virus DPS-a izliv vlasti na mozak gori od side, kolere i korone

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i odbornik u SO Budva, Dragan Krapović kazao je da se danas nastavlja pravno nasilje i protivustavno ponašanje od strane institucija koje pripadaju, kako je naglasio, svima nama i od strane policije koja je, nažalost brutalno iskorištena.

(VIDEO) Demokrate: Virus DPS-a izliv vlasti na mozak gori od side, kolere i korone | Radio Televizija Budva

"Dovedeni smo do teškog stanja u našoj državi. Demokrate su se borile legalnim putem i sve vrijeme smo pozivali na mir, ali kao odgovor dobili smo upotrebu sile i nerazumijevanje. Nemile scene su se kao posledica dešavanja u Budvi odigrale u mnogim gradovima širom Crne Gore. Doživieli smo brutalnost i neobuzdanost policijske hunte, a danas imamo nastavak toga u vidu sjednice na kojima je, vama medijima zabranjem pristup, ja mislim da je to isključivo zbog sramote koju osjećaju", kazao je Krapović na konferenciji Demokrata u Budvi.



Krapović je apostrofirao da su Demokrate podnijele desetine krivičnih prijava te da su se borili legalnim institucionalnim sredstvima.

"Ono što smo dobili od državnih organa kao odgovor su dvostruki aršini. Ni po jednoj od tih prijava nije postupljeno. Ja sam noć pred prvi upad policije i Upravne inspekcije u Opštinu Budva podnio krivičnu prijavu, zajedno sa potpredsjednikom Opštine Markom Markovićem, protiv gospođe Suzane Pribilović, protiv dva upravna inspektora i načelnika Direkcije Crnovršanina. U toj prijavi sam bukvalno nacrtao šta će sve da se desi. To su u ovom trenutku, od onih koji treba da postupaju po toj prijavi, apsolutno ignoriše", ukazao je on.



Krapović ističe da je zakazana takozvana sjednica i da je rukovodstvo koje bude izabrano takozvano, samozvano rukovodstvo.



Šef odborničkog Kluba budvanskih Demokrata Mijomor Pejović istakao je da su saznali da se u obezbjeđenju unutar Opštine nalazi odbornik DPS-a iz Kolašina.

"Što nam govori da DPS u Budvi više ne postoji i da ih maosovno napuštaju pristalice, te da moraju da dovode odbornike iz drugih gradova nakon onoga što su uradili ovom gradu. Na današnji dan, DPS više ne postoji", poručio je Pejović.



Predsjednik SO Budva i funkcioner Demokrata, Krsto Radović rekao je da bi ljudi koji ništa ne kriju dopustili prisutvo meidijima, ali kako je kazao, "pendrek koalcija" radi protivzakonito i zato je pristup medijima onemogućen.

"To je katastrofa i čist dokaz kako oni funkcionišu. Osim korone i side odbornici DPS-a imaju jos jedan virus, izliv vlasti na mozak", naveo je Radović.



On se osvrnuo i na nošenje maski.





Članovi Demokrata, njih 19 u rukama su držali fotografije na kojima se vidi kako su kazali "policijski teror i brutalnost" nad građanima Budve, a koji su kulminirali u srijedu ispaljivanjem suzavac i primjenom sile nad civilima.