11-06-2020

(VIDEO) Džaković: Poslanici opozicije nisu u potpunosti ispunili moj zahtjev

Poslanici opozicije koji su se, o otvorenim listama, oglasili u prethodna dva dana nisu u potpunosti ispunili zahtjev za podršku predlogu Zakona koji je poslanik Aleksandar Damjanović inicirao prije par godina, saopštio je Stevan Džaković, nezavisni odbornik SO Budva, inače bivši odbornik sa liste DF-a.



"Poslanici iz redova Demokrata su pokazali papir javnosti koji nije zaveden ni u arhivi njihove stranke, a kamoli u arhivi Skupštine Crne Gore. To je apsolutno isti scenario kao prije par dana kad su podnosili kao neke ostavke i onda su sjutradan optužili Crnogorsku da je ona kriva što te ostavke ne važe"

Oni su, dodaje, papir navodno predali u Skupštinsku službu, ali ističe Džaković, nigdje nisu zaveli.

"Ista stvar se ponovila i sinoć, odnosno preksinoć. Iskreno, poslanici DF-a i URE su uredno zaveli svoje potpise. Sad je pitanje gdje su to uradili i na koji način su to pridružili formalno-pravnom zahtjevu za izmjeunu izbornog zakona. Ali, nije jasno zašto im je trebalo četiri godine da to urade."

Podsjetimo, na danas održanom zasijedanju odbronika DPS-a, Crnogorske, SD-a i Džakovića u konferencijskoj sali TN "Slovenska plaža" donijete su odluke o smjeni predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića. Za vršioce dužnosti postavljeni su Vladimir Bulatović (Crnogorska) i Snežana Kuč (DPS).

Iz redova vlasti izabrane 2016. godine osporavaju legitimitet tog zasijedanja.