18-07-2022

(VIDEO/FOTO) Franeta: Biser našeg grada ponovo u funkciji, večeras prvi trening na Pizani

Nakon velike akcije čišćenja i uređivanja ljetnjeg bazena Pizana, koja je u kontinuitetu trajala pet dana, danas će zvanično od 18 sati biti održan i prvi trening mlađih kategorija.


Foto: Portal RTV Budva

"Želio bih ovim putem da se zahvalim volonterima, roniocima, roditeljima, svim Sekreterijatima, Vatrogasnoj i Komunalnoj službi, kao i svim ostalima koji su dali doprinos da dobijemo bazen na kojem možemo da imamo osnovne uslove i da sprovodimo trenažni proces. Već večeras u 18 sati je zakazan prvi trening mlađih kategorija i narednih mjesec dana bićemo ovdje domaćini", kazao je za portal RTV Budva Nenad Franeta, direktor PVK Budva.



"Stvari koje se dešavaju na nekoj volonterskoj bazi i to jer je ljudima stalo da bazen vratimo u punom kapacitetu. Imamo naznake da će država u narednom periodu pomoći iz kapitalnih investicija, takođe se i Opština uključila, tako da se nadamo da će do kraja septembra doći do veće rekonstrukcije", istakao je on.



Cijele tribine su očišćene i prefarbane.




"U narednom periodu nas očekuju trenažni procesi, imamo i kupove mlađih kategorija i ovdje će se sav sportski život našeg kluba odvijati", zaključio je Franeta.





1994. godina je bila godina procvata budvanskog vaterpola, utakmice su bile primamljive kako mještnima tako i turistima. Na bazenu su se sem utakmica organizovale i druge turističke sadržine koje bi i danas mogle biti zanimljive komponente turstičke ponude Budve.

D.Č.