20-06-2023

(VIDEO/FOTO) Predsjednik SO Budva uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“, Jovanović: Vi ste ponos i nada našeg grada

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović danas je u skupštinskoj sali uručio simbolične nagrade i knjige đacima dobitnicima diplome „Luča“ sa proštora naše opštine.

(VIDEO/FOTO) Predsjednik SO Budva uručio nagrade dobitnicima diplome „Luča“, Jovanović: Vi ste ponos i nada našeg grada | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Događaj je otvorila Milena Perović ispred Kabineta predsjednika Opštine Budva i kazala da je ove školske godine iz četiri obrazovne ustanove diplomu "Luča" dobio 61 učenik.

"Uvaženi profesori, direktori i ponosni roditelji dozvolićete mi da u ime Opštine i u svoje lično ime pozdravim. Danas nagrađujemo najbolje učenike i nosioce diplome "Luča" iz četiri obrazovne ustanove. OŠ Stefan Mitrov Ljubiša 23 luče, Druga osnovna škola 12, OŠ Mirko Srzentić Petrovac dvije luče i SMŠ "Danilo Kiš" 24 luče, a od toga dva đaka generacije i četiri najbolja đaka po smjerovima. Čast nam je biti u društvu najboljih i najpametnijih, nemojte se bojati života, živite život, učite i radite na liučno usavršavanju. Vi kao budući akademski građani doprinesite razvoju svog grada i sve dok Budva bude imala ovakve generacije i ovakvu mladost ne mora brinuti za svoju budućnost", istakla je Perović.



Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović kazao je da su današnji nagrađeni đaci uzor novog vremena i da će jednog dana dati Budvi nov život sa boljom perspektivom.

"Danas je vaš dan i zajedno sa vama naš praznični dan u koje je posebno ukazana čast i zadovoljstvo da vas pozdravim na ovom jedinstvenom skupu u ime Opštine Budva ali i u svoje lično ime. Vaš put i dostignuća su nemjerljiva kategorija kojim upravljate vi i vaša beskonačna intelektualna dimenzija. Srećni smo što smo dio vašeg ostvarenja, a posebno smo nagrađeni ako smatrate da smo na bilo koji način pomogli da taj vaš uspeh bude u potpunosti ostvaren. Sve izazove, zajedno sa vašim profesorima, nastavnim osobljem i bližnjima, savladali ste i postavili nove intelektualne tragove kao visoki i najkvalitetniji motiv novih generacija. Vi ste uzor novog vremena. Danas ovaj grad zaustavio je vrijeme i gleda vas sa željom i nadom da ćete mu se sa vaših puteva vratiti u zagrljaj i dati mu novi život sa novom i boljom perspektivom jer vi to sa snagom vašeg uma svakako možete", kazao je Jovanović.

On je dodao, da iskrena i simbolična nagrada samo mali znak pažnje i obaveza prema nagrađenim učenicima.

"Šta god da uradimo za vas ovoga trenutka znamo da je malo ali treba da znate svako ovo naše slovo, misao i pružena ruka zahvalnosti za promociju grada kroz vaš doprinos, pružena vam je i data od srca. Ova iskrena, a možda i simbolična nagrada koja vam u ovom trenutku uručujemo samo je mali znak pažnje i obaveza prema vama, koja će kroz dalji vaš rad i doprinos ovom gradu biti sve veća. Vi ste naš ponos i nada, ogromni temelj i razvoj budućnosti ovog grada i ove države. Kao grad srećni smo što vas imamo. Opština Budva će vam uvijek biti partner i podrška, nadajući se da ćete jednog dana baš vi biti predvodnici i nosioci važnih društvenih , političkih i kulturnih procesa i promjena. Opština Budva vam još jednom čestita na rezultatima", zaključio je Jovanović.



Nagrađeni učenici:




Ovom događaju prisustvovali su, pored nagrađenih lučonoša i njihovih roditelja, saradnici predsjednika Opštine Budva, direktori budvanskih škola, kao i predstavnici medija.







D.Č.