16-06-2022

(VIDEO/FOTO) Radovi na uređenju parka ispred JUSMŠ “Danilo Kiš” pri kraju

Sekretarijat za komunalno stambene poslove privodi kraju radove na uređenju parka ispred JUSMŠ "Danilo Kiš". Veći dio aktivnosti je već realizovano, dok je sama završnica planirana uskoro.


Video/Foto: Portal RTV Budva

Srednja škola „Danilo Kiš“ jedna je od najznačajnijih obrazovnih institucija Budve, u kojoj se više od četiri decenije obrazuju naši mladi, učeći od profesora vještine i znanja potrebna za svijet u kojem živimo, pa je realizacija jednog ovakvog projekta bila neophodna kako za đake tako i za profesore koji zaslužuju ambijent u kome će kvalitetno provoditi vrijeme.






Planirano je da u saradnji sa "Komunalno" doo bude uređena površina od nekih 3 000 m2, gdje će se na centralnom mjestu naći amfiteatar kao moguća učionica na otvorenom, a isti će moći da se koristiti i kao prostor za održavanje kulturnih manifestacija.

Takođe, biće uređena i jedna urbana bašta do samog ugostiteljskog bloka u školi, koju će moći koristiti nastavno osoblje sa učenicima za izvođenje praktičnog dijela nastave

Vrijednost ovog projekta iznosi 100.000 eura čime je parkovska površina nakon više od 40 godina ponovo uređena i oplemenjena.