18-09-2020

(VIDEO) Ivanović: Poštovaćemo sve preporuke dobijene od Ministarstva prosvjete

Da nastava počinje 1. oktobra i da će se odvijati prema planu organizacije i preporukama koje su dobijene od Ministarstva prosvjete, potvrdio je za portal RTV Budva, direktor JUSMŠ "Danilo Kiš", Ivan Ivanović.

(VIDEO) Ivanović: Poštovaćemo sve preporuke dobijene od Ministarstva prosvjete | Radio Televizija Budva

Prema planu organizacije Ministarstva prosvjete, kako je pojasnio, samo učenici prvih razreda će ići školu, dok će učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda nastavu pohađati on-line.

Učenici prvih razreda koji će ići u škole će biti podijeljeni u dvije grupe, do 15 učenika u jednoj, uz poštovanje svih propisanih mjera NKT-a.

"Učenici koji će biti raspoređeni u prizemlje škole ulaziće u istu preko službenog ulaza koji inače koriste profesori, dok će učenici koji su raspoređeni na prvom spratu koristiti glavni školski ulaz", kazao je Ivanović i dodao da će učenicima biti omogućene konsultacije sa profesorima, u vezi sa svim potencijalnim nedoumicama.



Ivanović ističe da će svi testovi, ispitivanja kao i ocjenjivanja biti vršena u školi, i da će tada učenici takođe biti podijeljeni u dvije grupe sa po njih petnaestoro najviše, uz poštovanje NKT mjera.

Povodom juče održanog Savjeta roditelja škole JUSMŠ "Danilo Kiš" kojem je Ivanović prisutvovao, on ističe da je isti održan povodom stava koji su zauzeli roditelji a to je da sva djeca tj. ostali razredi mimo prvog trebaju biti uključeni u redovan tok pohađanja nastave.

Savjet roditelja S.M.Š Danilo Kiš usvojio Odluku o pohađanju nastave

"Nastavnici su saglasni sa tim, oni nemaju ništa protiv, međutim mi kao javna ustanova čija je krovna organizacija Ministarstvo prosvjete, apsolutno moramo da poštujemo preporuke dobijene od Ministarstva prosvjete", istakao je Ivanović.

On je takođe kazao da je u proteklih godinu dana došlo do porasta broja upisanih učenika, i poručio da će iz ove ustanove nastaviti da se trude kako bi održali taj rastući trend.

Što se tiče nastavnog kadra, istče da imaju veliki potencijal, a u pitanju su profesori sa dugogodišnjim iskustvom koji vrlo dobro poznaju pedagošku praksu, te kvalitetno rade sa djecom.

"U ovoj školi uvjek je bio infrastukturni problem, nedostatak sale za fizičko kao i druge stvari, ali polako sve pokušavamo da riješimo", kazao je Ivanović ističući da su svi projekti završeni ali da se većina istih ne može realizovati bez finansijske pomoći Ministarstva prosvjete.



"To je sve trebalo da se uradi tokom ove godine ali nažalost, zbog poznatih dešavanja sa korona virusom nismo bili u mogućnosti da ih realizujemo. Nismo mogli da raspišemo tendere, teško se dolazi do novca, nije bilo ni mogućnosti jer su svi tenderi bili stopirani", zaključio je Ivanović.



N.D
Foto/Video: Portal RTV Budva