24-11-2023

(VIDEO) Jovanović: Očekujem da ćemo vrlo brzo imati nastavak sjednice

Deseta sjednica SO Budva, zakazana po hitnom postupku, prekinuta je sinoć nakon višesatnog rada. Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović donio je odluku o odlaganju sjednice nakon polemike u vezi odsutnosti određenog broja odbornika, pa je većina u sali bila za prekid rada.


Foto: Portal RTV Budva/D.Č.

"Imali smo najave da jedan dio odbornika neće biti prisutan nakon pauze u 18:30h i kolege iz opozicije su se opredijelile da napuste salu, tako da smo došli do odlučivanja da se sjednica odloži odnosno održi neki drugi dan, kazao je za naš portal predsjednik SO Budva Nikola Jovanović.

On je istakao da su sinoć usvojili nekoliko tačaka Dnevnog reda i Skupština ispunjava svoju zakonom predviđenu dužnost.

"Neću da kažem da je ova sjednica propala, to svakako nije pravo shvatanje i kvalifikacija ove sjednice već će biti nastavljena u roku koji sam naznačio, koji će biti dogovoren na kolegijumu predsjenika SO Budva kako je i standard. Usvojili smo nekoliko tačaka Dnevnog reda i Skupština ispunjava svoju zakonom predviđenu dužnost, a to je da se redovno sastaje u zakonski predviđenim rokovima, da usvoja odluke i predloge, a to svakako jedan dio odbornika ne sprečava da i sami pokrenu neke aktivnosti prema ovoj Skupštini. Da shvate da je i njihova nadležnost predlaganje određenih akata, a tako nešto nije bilo u prethodnom periodu. Vidimo danas i kritike da Opština ili izvršna vlast funkcioniše na dobar ili loš način, a ne vidimo da je aktivnost zakonodavne vlasti bilo kojeg odbornika da je predložio neku inicijativu kako bi se to stanje popravilo ili učinilo lakšim. Očekujem da ćemo vrlo brzo imati nastavak sjednice", zaključio je Jovanović.