14-12-2023

(VIDEO) Kordić: Zadovoljni smo postignutim rezultatom, koncerti krajem decembra

Direktorica Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, Dušica Kordić kazala je da su zadovoljni postignutim rezultatom, te da će đaci u narednom periodu aktivno nastupati.

(VIDEO) Kordić: Zadovoljni smo postignutim rezultatom, koncerti krajem decembra | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Zadovoljni smo rezultatom, a čim su profesori zadovoljni, onda sam i ja. Djeca su sa svojim predavačima postigli jako lijepe rezultate. Kraj polugođa je praktično tu, a imamo koncerte i razna dešavanja: 24. decembra smo u Porto Novi, 26. je polugodišnji koncert Muzičke škole i 27. klasa klavira", kazala je Kordić gostujući u Jutrom iz Budve.


Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

Na pitanje, kako se nose sa porastom đaka u školi, Kordić je odgovorila sljedeće:

"Mi se poštapamo sa eksternim učionicama, u dogovoru sa direktorom škole Stefan Mitrov Ljubiša, jer bez njega mislim da bi to bilo neizvodljivo za pojedine časove i hor. Hor broji oko 25 članova, a kada se sva djeca u horu skupe njih je ukupno oko 60. Tako da bez Novaka Ljubanovića mi vjerovatno ne bismo opstali, a imamo i izuzetnu saradnju sa Lucijom Đurašković koja nam izlazi u susret za Modernu galeriju, kada su javni nastupi, ispiti ili kolokvijumi. Tu bi nam uvijek vrata bila otvorena i to nam mnogo znači jer mi možemo napraviti dnevni raspored profesorima za nastavu, ali definitivno da bez pomoći ljudi koji razumiju našu muku, neke stvari bi bile neizvodljive", istakla je ona.

Opširnije u videu:



D.Č.