11-08-2020

(VIDEO) Mališić-Korać: Dom zdravlja bio je daleko od liste prioriteta bivše gradske vlasti

"Dom zdravlja bio je daleko od liste prioriteta bivše gradske vlasti. Onda nije ni čudo što zaposlene u toj instituciji dodatno pogađaju neistine iznesene u promotivnom spotu Demokrata", ističe dr spec. Marije Mališić Korać, kandidatkinje sa odborničke liste “Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović”.


Foto: Screenshot

Ako se zna, kako dodaje, da je u posljednje četiri godine, budžet Opštine Budva iznosio oko 150 miliona eura, a da je Domu zdravlja opredijeljeno 25 000, jasno je, kako navodi Mališić- Korać, koliko su brinuli o sistemu zdravlja u Budvi.

"Uz to, apsolutna je neistina da je bilo koja partija pomogla Dom Zdravlja sa 30 000 eura, kako je navedeno u video materijalu koji obiluje falsifikatima. Jedina istina je da je Dom zdravlja u Budvi imao investiciona ulaganja u visini 119 000 eura, a da je Opština Budva participirala sa iznosom oko 25 000 eura. Na čemu smo im zahvalni, ali ujedno i neprijatno iznenađeni da određeni politički subekt opštinsku donaciju, tretira kao ličnu partijsku. A nije da nijesu imali odakle, jer su za četiri godine nedolaska na posao, poslanici Demokrata i njihova stranka prihodovali između 2 ipo i 3 miliona eura", navodi Mališić- Korać.



S’ druge strane, prema njenim riječima, za investicione projekte koje treba realizovati u okviru Doma zdravlja potrebna je stabilna lokalna uprava, koja će biti pouzdan partner u unapređenju zdravstvene zaštite svih građana u Budvi.

"Zato 30 avgusta, izađite na izbore i zaokružite broj 3, „ZA BUDVU! ZA CRNU GORU!", poručila je Mališić- Korać.