25-12-2020

(VIDEO) Naredne godine sanacija i rekonstrukcija trotoarskih površina

Dugogodišnji problem oštećenih trotoara u našem gradu svima je dobro poznat. Rupe i parkirani automobili otežavaju svima svakodnevno funkcionisanje. Kako najavljuju iz Sekretarijata za komunalno stambene-poslove, kroz plan javnih nabavki i za narednu godinu opredijeliće se značajna sredstava za rekonstrukciju trotoarskih površina.

(VIDEO) Naredne godine sanacija i rekonstrukcija trotoarskih površina | Radio Televizija Budva

Foto: TV Budva, Screenshot

Oštećeni trotoari mogu se vidjeti na više lokacija u gradu, a neka od najkritičnijih mjesta su na zaobilaznici, u Veljim vinogradima, na Mainskom putu, u Babiloniji...

Oštećenja na trotoarima najveći problem predstavljaju roditeljima koji imaju malu djecu, starijim osobama i invalidima kojima je prolaz tuda gotovo onemogućen, naročito u kišnim periodima.

Ovaj problem nije nov, već datira godinama, a sanacije su se odvijale s vremena na vrijeme i na određenim mjestima, međutim kompletan problem nije riješen.

Povdom ovog problema, ekipa Televizije Budva kontaktirala je sekretara Sekretarijata za komunalno-stambene poslove Srđana Gregovića, kako bi ga pitali koji su planovi ovog sekretarijata za predostojeću 2021. godinu. Oni su dobili sljedeći odgovor:

"Opština Budva je u prethodnom periodu, kroz zajedničke aktivnosti Sekretarijata za investicije i Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, ulagala značajna sredstava na sanaciji i modernizaciji putne infrastrukture, a plan je da se od sljedeće godine opredijele značajna sredstva za sanaciju i rekonstrukciju trotoarskih površina", kazao je, pored ostalog, Gregović za "Polis"

Prema njegovim riječima, neke od mogućih ulica koje će biti u prioritetu su ulice Slovenska obala, Mainska, Bjelašnica u Budvi, kao i druge trotoarske površine u Bečićima, Pržnom i Petrovcu.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin.



D.P.