03-11-2022

(VIDEO) Održana info sesija u Budvi povodom poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku zapošljavanju i socijalnoj inkluziji

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u saradnji sa Ministarstvom finansija i uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori 21. oktobra objavilo poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme "Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu", a u vezi sa tim danas je u sali Opštine Budva održana info sesija.


Foto: Portal RTV Budva

Ivana Šućur iz odjeljenja za programiranje implementacije EU fondov, kazala je za naš portal da je glavna sadržina ovog javnog poziva da se unaprijede socijalne usluge.

"Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme "Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu" je raspisan 21. oktobra i traje do 5. decembra, što znači da ljudi koji su zainteresovani da apliciraju za EU sredstva moraju najasnije do 5. decembra poslati svoju aplikaciju. Sadržina ovog javnog poziva jeste da se unaprijede socijalne usluge kao i da se razviju neke inovativne socijalne usluge koje su potrebne Crnoj Gori. Kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje planira se promocija zapošljavanja, sa posebnim fokusom na „teže zapošljive“ kategorije u društvu, kao što su korisnici socijalnih davanja, žene, niskokvalifikovani nezaposleni, osobe sa invaliditetom i mladi, kao i podržavanje koncepta socijalnog preduzetništva u Crnoj Gori", kazala je ona.



Ukupna vrijednost grant šeme iznosi 2.705.882,35 EUR.

Podsjećaju, da je rok za dostavljanje projektnih predloga ponedjeljak, 5. decembar 2022. godine i s tim u vezi, u cilju blagovremenog predstavljanja upućuju poziv zainteresovanim stranama da prisustvuju info sesijama koje će biti upriličene u više crnogorskih gradova.

Nakon današnje sesije u Budvi, naredna će biti održana u petak u Danilovgradu, a za 8. novembar zakazan je info dan i u Baru.

Do 18. novembra biće održane sesije i u Žabljaku, Nikšiću, Herceg Novom, Bijelom Polju i Rožajama.

Aplikacioni paket sa Uputstvom za podnosioce predloga projekata dostupan je na internet stranici:


D.Č.