28-08-2023

(VIDEO) Petrovačka noć: Senzacionalnim koncertom Džibonija najavljena uspješna postsezona

Petrovačka noć je i ove godine okupila veliki broj posjetilaca, kako turista, tako i mještana, koji su uživali u atraktivnom i glamuroznom programu koji je za njih i ovog puta osmislila Turistička organizacija Budve zajedno sa dugogodišnjim saradnicima i prijateljima. Sportske igre, lokalni specijaliteti i izuzetan muzički program su još jednom obilježili Petrovačku noć, te na sjajan način najavili uspješnu postsezonu duž cijele budvanske rivijere.


Foto: TOB

“Trenutno na budvanskoj rivijeri boravi oko 37.000 registrovanih gostiju, što je jedna velika brojka za sam kraj avgusta mjeseca. Kraj glavne turističke sezone i početak postsezone obilježila je Petrovačka noć, jedna od omiljenih manifestacija kako nama Budvanima i Petrovčanima, tako i svim posjetiocima našeg grada. Za ovu Petrovačku noć imali smo sportske igre, dječiji program, degustaciju, ribe, piva i vina, tu je bila i Gradska muzika Budve, koja defileom, a zatim i koncertom obilježila i ovu Petrovačku noć. Upriličeni su nastupi budvanskog benda Priganitze, crnogorskog pop pjevača Bojana Marovića, a za sam kraj večeri imali smo veliki koncert muzičke zvijezde Džibonija,” rekla je predstavnica TO Budve, Marija Franeta.



Ovako bogat program započeo je zabavnim i kreativnim radionicama za najmlađe, facepainting-om, animacijom i plesom, te su organizatori pokazali da je Petrovačka noć poseban doživljaj prilagođen za sve uzraste.



Program je zatim nastavljen sportskim igrama u petrovačkom pristaništu, tradicionalnom vučom konopa, i nadmetanjem sedam ekipa u vaterpolo disciplini Viktorije.



Petrovac je muzikom prvo ispunila Gradska muzika Budve koja je prodefilovala šetalištem i na platou ispred “Crvene komune” održala koncert ispunjen izvedbama hitova različitih žanrova i filmske muzike.



Sjanjim obradama na istom prostoru je nastavio budvanski bend “Priganitze”, koji su napraili sjajnu muzičku uvertiru za zvijezde večeri Bojana Marovića i Džibonija. Zlatan Stipišić Džiboni je rado viđen gost u Budvi koji se uvijek sa zadovoljstvom odazove pozivima TO Budve i stvori sjajnu atmosferu ispunjenu nezaboravnim hitovima kao što su “Libar”, “U ljubav vjere nemam”, “Činim pravu stvar”… Upravo takvu atmosferu je napravio i sinoć u Petrovcu na oduševljenje mnogobrojnih obožavalaca. Stipišić ističe da mu ovo nije prva posjeta Petrovcu, te otkriva nešto više o posebnom iskustvu koje je imao prilikom prve posjete ovom primorskom lokalitetu.



“Nisam prvi put u Petrovcu, bio sam tu na jednom jako intimnom, unplugged koncertu, čija jedina mana je što ga nismo snimili. Meni je stvarno tu super, ovdje imamo otprilike tri koncerta po albumu. Ne volim doći u isti grad sa istim programom, volim da se neke stvari poboljšaju od prošlog puta. Cilj je da uvijek imam neke nove pjesme, neke nove aranžmane. Ja sam malo stara škola, volim da ljudima koji dođu na koncert nije žao što su bili,” naglasio je talentovani hrvatski muzičar.



Džiboni je svakako ispunio očekivanja mnogobrojne publike okupljene u Petrovcu, a sjajan utisak na njih je svojom energijom i raznovrsnim repertoarom ostavio i crnogorski pop pjevač Bojan Marović koji je na pravi način zagrijao publiku pred “Džibin” nastup.



Marović otkriva da ga posebne uspomene vežu za ovaj kraj, te je samim tim i zadovoljstvo bilo još veće što je ima priliku da nastupa na ovako značajnoj manifestaciji za turizam u Crnoj Gori.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam tu, posebno zbog toga što sam prohodao ovim ulicama ovdje u Petrovcu. Poziv od TO Budve je uslijedio zaista u pravi čas, svi imamo u životu taj trenutak kada smatramo da smo dovoljno dostojni nekih novih podviga, tako da je ovo prava stvar sada. Ako stvaraš lijepu muziku i trudiš se da ne ideš prečicama u životu, nekako sve dođe uvijek na svoje. To je jedan istinski rad i posvećenost svemu tome,” ispričao je Marović.



Osim kvalitetnog i raznovrsnog muzičkog programa i zabavnih sportskih i dječijih igara, veliki broj posjetilaca je tokom trajanja čitave manifestacije imao priliku da uživa u gastro specijalitetima primorskog kraja, a da za sve posjetioce bude pripremljeno dovoljno ribe, vina i piva pobrinuli su se se predstavnici Sportsko-ribolovnog društva “Širun”.

“Mi smo svake godine prisutni na tradicionalnoj manifestaciji “Petrovačka noć”, oko 550 kilograma ribe je ovog puta bilo u opticaju imalo je dosta piva i vina, bilo je dosta gostiju i turista, vrijeme je bilo idealno, tako da se nadamo da su svi bili zadovoljni i da niko nije ostao bez ribe i piva. Tradicionalno smo u ponudi imali skušu i širuna, to je riba koja se lovi u našem akvatorijumu, zaista je dosta dobrog kvaliteta, peče se na tradicionalni način, na uglju sa ruzmarinom i divnim prelivom, te tako dobije jedan izvanredan šmek,” ispričao je predsjednik Sportskog ribolovnog društva Širun, Tihomir Fabris.



Već po završetku Petrovačke noći, predstavnici ovog sportsko ribolovnog društva zajedno sa Turističkom organizaciom opštine Budve najavljuju nastavak sjajnog kulturno-zabavnog programa uz degustaciju ribe vrhunskog kvaliteta u vidu tradicionalne manifestacije “Dan širuna”, koja je planirana za prvu subotu u oktobru.

“Nadamo se da su svi posjetioci uživali u ovoj noći. Ovo je bila odlična najava za početak postsezone koju ćemo nastaviti mnogobrojnim manifestacijima. Očekuje nas “Dan širuna”, takođe jedna lijepa fešta koju svi naši posjetioci, ali i Budvani vole,” podvukla je predstavnica TO Budve, Marija Franeta.


U nastavku pogeldajte anketu i foto galeriju sa Petrovačke noći:














Izvor: Media Biro