04-06-2020

(VIDEO) Pima: Hajdučija odlazeće budvanske vlasti!

Pravna je hajdučija kad na sjednici gdje se razmatra inicijativa o razrješenju predsjednika Skupštine, šef kabineta predsjednika Opštine sa govornice vrijeđa i omalovažava odbornike, a da pritom nema pravo da govori na toj sjednici, kazala je odbornica DPS-a u SO Budva Dragana Pima. Ona je istakla da je se sa govornice odbornicima obraćao i menadžer Opštine Milo Božović, te da je na samom početku sjednicom predsjedavalo neovlašćeno lice.



"Zamislite kad bi na sjednici državnog Parlamenta, đe se, recimo, raspravlja o povjerenju Vladi i premijeru, izašao premijerov šef kabineta da drži slovo poslanicima i da ih vrijeđa, uz amin predsjednika Skupštine", kazala je Pima.

Kako smatra odbornica DPS-a, šef kabineta odlazećeg predsjednika Opštine nije jedino lice koje je uzelo učešće u raspravi, a da na to nije imalo pravo.

"Odbornicima je sa skupštinske govornice pridike držao i glavni menadžer Opštine Budva, Milo Božović, kojem je predsjedavajući takođe dozvolio da govori. Dakle, nije govorio samo ko nije htio. Da ne govorim o tome, da je na početku sjednice, Skupštinom predsjedavalo neovlašćeno lice, umjesto najstariji odbornik. Na kraju, još jednom je prekršen Krivični zakon. Ne možete odborniku uskratiti pravo glasa, jer je to flagrantno kršenje Ustava. I tako redom, u nedogled bismo mogli da nabrajamo, sva kršenja Zakona, Statuta i Poslovnika", poručila je ona.



Video koji je dostavio OO DPS Budva

Pima smatra da je riječ je o kontinuitetu umišljajnog kršenja Zakona, Statuta, Poslovnika i svih drugih procedura, od strane predsjedavajućeg.

"Prema tome, sve što je prethodnih dana režirala odlazeća vlast u Budvi, mora biti predmet pažnje nadležnih organa, zaključno sa sinoćnjim očiglednim pomaganjem u vršenju udruženog krivičnog djela, falsifikovanja skupštinskih dokumenata", zaključuje se u saopštenju.