12-10-2023

(VIDEO) Pjerotić: Ujedinjeni možemo da napravimo čudo i promovišemo Crnu Goru na najbolji način

Organizatorka Međunarodnog karnevala u Budvi, Marija Pjerotić nedavno je izabrana za predsjednicu Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) za Crnu Goru. Kako je kazala gostujući u Jutrom iz Budve, fokus njenog angažmana biće na unapređenju crnogorskih karnevala.


Sa 20. Međunarodnog karnevala u Budvi ove godine, Foto: Facebook/NVO Feštađuni

Ona je podsjetila na četiri karnevala koji se tokom godine održavaju u Crnoj Gori, te ukazala da ujedinjeni možemo postići odlične rezultate.

"Moramo da radimo na tome da naši karnevali budu sve bolji i bolji. Svi različito radimo. Budva ima svoj karneval, kao i Kotor, Herceg Novi i Tuzi. Mislim da ujedinjeni možemo da napravimo čudo i zato ću da apelujem na lokalne zvaničnike i na Ministarstvo turizma da pomognu", istakla je Pjerotić.


Pjerotić, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Ona je sa gledaocima podijelila iskustvo gostovanja na Malti.

"Nikada neću zaboraviti kada smo prije 12-13 godina bili na Malti i imali promociju Crne Gore. Učestvovale su sve evropske zemlje i čak ih je bilo i iz Amerike. Kada su vidjeli film o Crnoj Gori ljudi su bili oduševljeni. Pitali su kako je moguće da na malom prostoru imamo more, planine, rijeke, jezera... Treba da maksimalno iskoristimo potencijale i ljepote koje imamo. Radeći te karnevale mi predstavljamo i promovišemo Crnu Goru i crnogorski turizam. Zato svi treba da se uključe, jer su ogromni benefiti", kazala je Pjerotić.

Pogledajte kompletan snimak gostovanja:




M.S.