11-10-2020

(VIDEO) Predsjednik Carević otvorio prvu triatlon trku u Budvi

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević pozdravio je učesnike i otvorio prvu triatlon trku Challenge Budva na teritoriji našeg grada, koja je startovala sa plaže Pizana.



Predsjednik Carević je uoči trke pozdravio kapitene i takmičare iz svih ekipa, ističući da je Opština Budva bila privržena ulaganju u sport, a tako će ostati i nadalje.

"Kao što znate Budva obiluje svojim reljefom za sve moguće discipline a ne samo za triatlon i ulažući u sport ulažemo u svoju budućnost, bez obzira na sva iskušenja koja nas prate, poput korona virusa", kazao je Carević i dodao da se nada da će u skorijoj budućnosti imati triatlon u punom kapacitetu a ne u skraćenom, poput ovog, koji se danas održava", rekao je Carević.

Carević je svim takmičarima poželio prijatan boravak u našem gradu kao i puno sreće na takmičenju.




Triatlon trku pod nazivom Challenge – Budva,organizuje SRD “Road Runners Montenegro” u saradnji sa globalnom serijom triatlon trka Challenge family, Opštinom Budva i TO Budva.

Podsjetimo, prvobitno zakazana trka u srednjem dugom triatlonu trebala je da se održi 4.oktobra, ali je otkazana zbog novonastale situacije u vezi sa koronavirusom. Organizatori su odlučili da promijene format takmičenja i da ove godine u Budvi organizuju trening/trku u olimpijskom triatlonu (1.5km plivanje - 40km bicikla - 10km trčanja).

Organizacija Challenge family je svjetski poznata triatlon porodica koja svoje trke organizuje na najprivlačnijim svjetskim destinacijama. Organizacijom pomenute trke Crna Gora će se naći u društvu SAD, Španije, Nemačke, Holandije, Italije, Portugala, Meksika, Kine, Australije, Novog Zelanda i mnogih drugih zemalja.

Triatlon takmičenje predstavlja trenutno najbrže rastuću sportsku disciplinu koja spaja plivanje, vožnju bicikla i trčanje, a Budva je prvi put domaćin ovakvog takmičenja.

Ovogodišnja sportska manifestacija okupila je veliki broj domaćih i inostranih takmičara, a ono što je značajno, organizatori trke prepoznali su Budvu i Crnu Goru kao idealnu destinaciju, te da će trka biti organizovana i u narednim godinama.





D.B.
Foto/Video N.D.