27-08-2020

(VIDEO) Predsjednik Crne Gore Đukanović boravio danas u Budvi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas boravio u posjeti opštini Budva gdje se sastao sa menadžmentom Opštine, hotelijerima, privrednicima kao i uglednim Budvanima.



Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom današnje posjete opštini Budva najavio nove infrastrukturne projekte.

“Ono što je prvo na listi razvojnih prioriteta, to je dalje saobraćajno otvaranje Budve, u planu su dva veoma važna objekta saobraćajne infrastrukture, to je bulevar od tivatskog aerodroma do Budve, a u drugom smjeru to je put od Kamenova prema Baru. Smatram jako važnim za ono što su potrebe Budve, pa ne mogu sad već govoriti samo o sezoni, nego tokom čitave godine”, rekao je on.

Takođe, kako je najavio, postoji jedan veoma ambiciozan i lijep projekat o korekonstrukciji širenja gradske luke.


“Smatram da su to najvažnije pretpostavke za dalji dinamičan razvoj društvene infrastrukture i turističke ponude Budve, i svim onim što sam do sada čuo mogu da potvrdim da je riječ o jednom vrlo osmišljenom i održivom daljem razvoju Budve kao prijestonice crnogorskog turizma”, rekao je Đukanović.


Vrijeme tokom posjete Budvi predsjednik Đukanović je iskoristio za susret sa uglednim Budvanima iz porodica Ćupić, Mušura, Srzentić, Vučković, Kahrović, Rađenović, Aleksić, Pjerotić, Markićević, Seli, Marković i Dragičević.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u dužem i srdačnom razgovoru razmijenili su mišljenja o perspektivi Budve kao elitne turističke destinacije, potrebi očuvanja tradicije, mediteranske kulture, suživota i multietničkog sklada.

“Posebno je ukazano na potrebu unapređenja duha ovog grada u skladu sa vrijednostima koje baštini Crna Gora, vodeći računa i o modernizaciji i održivosti, kako bi Budva zadržala prepoznatljiv renome”, navode u Đukanovićevom kabinetu.

Prilikom susreta je, dodaju, iskazana puna podrška takvoj viziji razvoja grada i povratka ugleda koji Budva i Budvani zaslužuju.



Foto/Video: Kabinet predsjednika Crne Gore