15-06-2022

(VIDEO) Rađenović: U planu šetališna zona od Jaza do Buljarice

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Radjenović juče je zajedno sa saradnicima i mještanima otvorio šetalište na Jazu, a tom prilikom najavio je za naš naš portal neke od narednih velikih investicija koje se mogu očekivati u Budvi. Nakon otvaranja šetališta na Jazu, uslijediće otvaranje staze u Pržnu, zatim Lungo Mare na Svetom Stefanu, a u planu je i sapjanje Budve i Jaza.


Budvanska rivijera, Panorama Foto: Radević
https://radevic.photography

Više projekata izdvojeno je za Opštinu Budva

"Gledali smo ravnomjerno po opštinama da rasporedimom sredstva za ovu godinu, kako po opštinama tako i po mjesnim zajednicam. Što se Opštine Budva tiče, više projekata smo izdvojili za ovu godinu, a juče smo otvorili šetalište na Jazu, a uskoro ćemo imati otvaranje staze u Pržnu. Sledeći projekat koji nam je jako bitan, a ujedno i dugo najavljivan jeste staza Lungo Mare na Svetom Stefanu. One radnje koje sad preduzimamo vezane su za geodeziju, odnosno snimanje terena gdje su već angažovana stručna lica koja rade na području Svetog Stefana i ubrzo ćemo imati sa Sekretarijatom za investicije jednu savremenu stazu koja će riješti za mještane pitanje infrastrukture kada je u pitanju kanalizacija i druge reklamacije ali svakako da će otvoriti samo mjesto i naselje. Naravno, mi imamo planove za dalje, kao što ćemo spojiti Jaz sa Budvom, tako ćemo nadstojiti da na Svetom Stefanu napravimo projekat koji će dugoročno riješiti problem mještana same komunikacije i sa Crvenom glavicom. Postoje smjernice u tom pravcu ali kada geodezija odradi svoj posao i kada struka da rješenje mi ćemo to prezentovati javnosti", kazao je Radjenović.



Šetalištna zona od Jaza do Buljarice

"Možda djeluje preambiciozna namjera ali ćemo nadstojati koliko god budemo u mogućnosti da napravimo šetališnu zonu od Jaza do Buljarice, koja će biti jedan novi vizuelni identitet kako Budve tako i Crne Gore, jer su ovdje najatraktivnije plaže", istakao je on.



Dodaje, da će u budućnosti svaka mjesna zajednica dobiti po jedan značajan projekat.

"Krenuli smo od Jaza preko Rafailovića, Pržna, Svetog Stefana i idemo prema Buljarici. Tamo imamo planove za sledeću godinu. Mislim da radimo u obimu, u kojem je to moguće za sada i da smo9 najviše sredstava izdvojili ove godine, ali i sledeće ćemo uložiti u investicije koje su krucijalne ne samo za naše građane, već za građane cijele Crne Gore", zaključio je Rađenović.




D.Č.

Foto/Video: Portal RTV Budva/D.Č.