07-12-2022

(VIDEO) Radoman: Muzička škola u Budvi je oaza jedne lijepe atmosfere

Sredstva u iznosu od 10 hiljada eura prikupljena tokom ovogodišnjeg „Ladies' Night-a“ Rotari klub Budva uz podršku Opštine i TO Budva, je namijenio nabavci instrumenata za Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi.


Foto: Portal RTV Budva

"Ovo je druga akcija Rotary kluba, jedna je bila ljetos, a druga sada i presrećni smo svi. Kada se godinama ne ulaže u jednu ustanovu koliko bi trebalo, onda nam je ovo svima od velikog značaja. Imali smo priliku da uključimo i djecu i važno je da se djeca predstave i da osjete vrijednost onoga što rade", kazala je u emisiji Jutrom iz Budve direktorica Muzičke škole, Milica Radoman.


Foto: Printscreen

Muzičke škole su jedino mjesto gdje je stopa nasilja nula

"Ponosni smo na našu djecu, a Muzička škola u Budvi je oaza jedne lijepe atmosfere, i muzičke škole ne samo u Crnoj Gori nego i šire, su jedina mjesta gdje je stopa nasilja nula. Što se tiče instrumenata, mi smo od prve donacije kupili dva klavira, dvije gitare, violinu, stolice za klavir, a od sljedeće donacije pultove, još klavira i vidjećemo šta bude još neophodno jer treba taj novac pametno iskoristiti, neće se ništa kupovati na brzinu", istakla je ona.

Muzičku školu pohađa 550 učenika

"Mi smo malo taj prostor pregradili i ove godine napravili četiri učionice, tako da će u svakoj toj učionici biti klavir, što do sada nije bio slučaj i to nam je vrlo važno za organizaciju nastave. Da svako ima svoj prostor za nastavu, i učenici i profesori. Takođe, imali smo povodom Dana opštine Budva, jedna koncert u Akademiji znanja, a onda smo imali zajednički koncert sa školom "Mirko Srzentić" u Petrovcu. Tokom te sedmice jedan koncert nam je odložen zbog lošeg vremena. Do kraja godine nas očekuje zajednički koncert 23. decembra na Cetinju, u Zetskom domu, jedno gostovanje u Trebinju uz pomoć i saradnju TO Budva i redovni koncerti, interni časovi, seminari za nastavnike i prvi seminari za djecu što se tiče javnih nastupa i prevazilaženje problema koje djeca imaju sa istim. Takođe, imamo tokom februara seminar za učenike koji sviraju flautu itd. Trudićemo se da naše zaposlene i učenike šaljemo na seminare uz pomoć škole i lokalne zajednice", kazala je Radoman.