03-08-2020

(VIDEO) Radović: Svakog dana vidi se gola sila i represija nad građanima Budve

Funkcioneri budvanske vlasti izabrane 2016. i ovog jutra došli su, nešto poslije 8 časova, ispred zgrade Opštine. Tom prilikom Krsto Radović tražio je da mu se omogući ulaz u Skupštinsku službu kako bi zakazao nastavak 33. i 34. sjednice SO Budva. Takođe, pored ostalih, prisutni su bili i Marko Carević, Nikola Jovanović, Mijomir Pejović i Krsto Rađenović.





Radović je ocijenio da je ono što se svakog dana vidi zapravo gola sila i represija koja se, kako smatra, sprovodi nad građanima i građankama Budve, nad funkcionerima Opštine Budva, nad odbornicima SO Budva.

"Kao što sami vidite meni je onemogućeno da radim svoj posao. Ja ću sjutra i prekosjutra, i u narednim danima pokušavati da uđem. Ako to ne budem uspio, zakazaću sjednicu i bićete o tome blagovremeno obaviješteni", istakao je on poručivši da će građani, prema njegovim riječima, imati pravo da kažu šta misle o hajdučiji.



Na 33. i 34. sjednici bi, podsjetio je Radović, trebalo da se raspravlja o njegovoj smjeni i smjeni Marka Carevića.

Uslijedilo je obraćanje direktora Mediteranskog sportskog centra Nikole Vučićevića koji imao poruku za nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

"Pitali su me moji prijatelji zašto ne dolazim svako jutro ovdje da govorim sa ostalima. Pravo da vam kažem bilo me je malo sramota, zato što je Stevan Džaković došao iz našeg stranke. Čuli smo da se u subotu u Skupštini desio jedan incident. Stevan Džaković nije želio da potpiše zaduženje Budve za 30 miliona eura. Ja sam došao jutros da ga još jednom pozovem da vrati mandat, i mislim da bi na taj način sprao ljagu sa familije Džaković", kazao je Vučićević.



O odborniku Džakoviću oglasio se i ratni veteran Branko Vujičić, a obratio se i pripadnicima privatnog obezbjeđenja.

"Evo vi ste u te pancire i ta čuda ne zbog građana Budve, nego zbog gospodina Džakovića. On je molio njegove bivše saborce za potpise za otvorene liste da ja više ne pričam protiv njega. Pa kako da ne pričam protiv tebe? Ti si ukrao meni moj glas. Za tebe je glasalao 350, a ti si te glasove prebacio na DPS. Džakoviću mili šta je s tobom? Jesi izgubio kompas?", upitao je pored ostalog Vujičić.



Podsjećamo, ovo je 46. dan blokade zgrade Opštine, a lokalni izbori u Budvi zakazani su za 30. avgust.