26-12-2023

(VIDEO) Sa Božićne mise u Budvi; Don Filip: Trebali bi se sabrati ispred Isusovih jaslica i zapitati se je li odgovornost i na nama

Božić je jedan od najvećih hrišćanskih praznika koji se proslavlja svečano i radosno, uz želju da božanska ljubav ispuni srca hrišćana i donese mir i spokoj u svijetu. Vjernici koji slave po gregorijanskom kalendaru svečano su proslavili praznik, a tim povodom upućena je poruka mira, ljubavi i zajedničkog pomirenja koju Božić sa sobom nosi.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

U crkvi Svetog Ivana u Starom gradu vjernici katoličke vjeroispovjesti prisustvovali su prazničnoj božićnoj misi.

Danas bi trebalo da se prisjetimo značaja univerzalnih vrijednosti Božića, uvažavanja, razumijevanja i tolerancije, ali je realnost sasvim drugačija, kaže don Filip Janjić.

"Poruka koju je Isus svojim rođenjem donio na ovaj svijet jeste da bude mira, radosti i veselja, a mi nažalost neprestano iz dana u dan gledamo te strašne slike i u Ukrajini i u Palestini, Gazi pogotovo. Onda se pitamo je li ta poruka koju je Krist prije 2000 godina uputio svojim rođenjem svima nama, da li smo mi to prihvatili ili smo daleko od te poruke. Po svemu se čini da gledajući televiziju, čitajući novine i portale, teško da smo shvatili tu poruku, a trebalo bi sabrati se ispred jaslica, ispred Isusa Krista i zapitati se je li odgovornost i na nama", kazao je don Filip.