22-11-2023

Šćepanović: Sektor za turizam radi u punom kapacitetu

Sektor za turizam nije stajao sa radom nakon ljetnje turističe sezone. Veliki je broj podnijetih zahtjeva u vansezonskom dijelu, istako je Đorđe Šćepanović, rukovodilac za turizam Opštine Budva.

Šćepanović: Sektor za turizam radi u punom kapacitetu | Radio Televizija Budva

Foto: unsplash

Kako je kazao, Sektor za turizam radi na zavidnom nivou.

"Funkcionišemo možda ne kao u špicu sezone, ali Sektor turizma radi na zavidnom nivou, u punom kapacitetu. Mogu da se pohvalim da imamo iz svih oblasti koje su nadležne za Sektor za turizam 940 zahtjeva za dobijanje raznih rjšenja, 888 zahtjeva podnijeto je za izdavanje odobrenja za ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvu ili kako novi zakon kaže Rješenje o upisu u centralni turistički registar, 17 zahtjeva je predato za kategroizaciju ugositeljskog objekta - restorana i 25 zahtjeva za izdavanje odobrenja za produženo radno vrijeme. Od ovih 888 zahtjeva koje sam već naveo, riješeno je 885, ostali su u proceduri. Svaki dan dobijamo nove zahtjeve. Većina zahtjeva je uredno riješena. Kada uradimo neke uporedne pokazatelje, a ja lično volim to da naglasim, na osnovu 2021. i 2022. godine, mi smo trenutno na nivou 2021. godine, jer je ta godina i bila rekordna godina, i naravno 15 odsto više u odnosu na prethodnu godinu", istakao je Šćepanović.


Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

Dodaje, da je kampanja "Registruj smještaj, budi odgovoran" urodila plodom.

"I dalje radimo. Na početku sezone sa smo sa kolegama iz lokalne Turističke organizacije uradili kampanju "Registruj smještaj, budi odgovoran" i mislim da je to urodilo plodom. Nadamo se da ćemo početkom i naredne godine odraditi slično", istakao je on.

Opširnije u prilogu Lidije Bojović: