03-06-2020

(VIDEO) Sjednica SO Budva: Pauza pola sata, zasijeda Odbor za Statut i propise

Predsjedavajući SO Budva Mijomir Pejović pauzirao je 34. sjednicu SO Budva kako bi zasijedao Odbor za Statut i propise. Pauza će, kako je najavljeno, trajati pola sata.


Pauza je odobrena na predlog predsjednika nadležnog Odbora Dragana Krapovića.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč je, prije toga, kazala da odbornik Mijomir Pejović (Demokrate) neovlašćeno vodi sjednicu i da je legitimitet sjednice doveden u pitanje.



"Predsjednik Skupštine o čijem se razrješenju vodi rasprava, svoje mjesto je ustupio najstarijem odborniku. Ali on nema pravo da bude predsjedavajući, mora biti izglasano ko će voditi sjednicu. Sve odluke koje budu donijete neće biti legitimne. Povrijeđen je čl. 11. Poslovnika i čl. 14. Poslovnika i čl.79. Statuta", kazala je Kuč.



Predsjedavajući Pejović uputio je sljedeći odgovor.

"Predsjednik Skupštine je ovlastio najstarijeg odbornika, gospodina Liješevića, a ja mu pomažem u radu. Sjednicom Skuštine na kojoj se vodi rasprava predsjedava potpredsjednik Skupštine, a ako njega nema onda najstariji odbornik. Najstariji odbornik g. u pogledu predsjedavanja ima sva prava i obaveze koje ima predsjednik Skupštine. Jedno od tih prava je propisano čl. 11 st. 4. Poslovnika o radu SO Budva da predsjednik Skupštine u toku sjednice može odrediti odbornika da mu pomaže u radu" , rekao je Pejović.




Podsjećamo, pauza će trajati pola sata.