31-03-2023

Vujović: Birački spisak u Budvi ostao nepromijenjen u odnosu na prvi krug izbora

Predsjednik Opštinske izborne komisije Đorđe Vujović je uoči glasanja u drugom krugu predsjedničkih izbora kazao da u Budvi nema izmjena u broju birača i biračkih mjesta.


Foto: arhiva, Portal RTV Budva

"Kao što građani več znaju 2. aprila će se održati drugi krug predsjedničkih izbora. Imamo dva kandidata, građani će svojom voljom birati. U drugom predsjedničkom krugu potpuno je isti broj birača kao i u prvom. Što se Budve tiče taj broj je 18.847. Glasaće se na 28 biračkih mjesta, a svi birači treba da znaju da glasaju na istom mjestu kao i u prvom krugu", istakao je Vujović gostujući u Jutarnjem programu TV Budva.

Opštinska izborna komisija obavlja rutinske pripreme za izborni dan, listići su odštampani, a komisija priprema izborni materijal.

"Birački odbori su isti koji su bili u prvom krugu. Biračka mjesta se otvaraju u nedjelju u 7h, a zatvaraju u 20h. Ovog puta neće biti dijeljenja poziva za glasanje jer je u pitanju jedan izborni ciklus, ali birači imaju aplikaciju birači.me i mogu da se informišu gdje glasaju. Aplikacija je bez smetnji radila 19. marta, tako da se nadam da će tako biti i u ovom izbornom danu", kazao je Vujović.

I dodao da cijeli izborni proces protiče mirno i da očekuje da će tako proteći i izborni dan, pa kako građani odluče.

U prvom krugu predsjedničkih izbora u Budvi izlaznost je bila oko 63 odsto, manja u odnosu na parlamentarnim, ali viša nego na prošlim predsjedničkim izborima.

"Pozivam građane da u što većem broju izađu na glasanje i da daju svoj glas samo za onog za koga misle da je najbolji", poručio je Vujović.

J.M.