04-09-2023

(VIDEO) U OŠ Stefan Mitrov Ljubiša upisano 216 đaka prvaka

U crnogorskim školama danas počije nova školska 2023/24 godina, a danas je u Budvi ispred OŠ Stefan Mitrov Ljubiša organizovan svečani prijem đaka prvaka. Upisano je 216 prvaka koji su raspoređeni u devet odjeljenja.


Foto: Portal Rtv Budva

Intoniranjem himne obilježen je početak svečanosti.

“Želimo da kroz radost i druženje stičete nova znanja, vrijednosti i vještine. Mi u školi ćemo se potruditi da se sva djeca osjećaju prijatno i srećno. Nadamo se da ćete u ovim školskim kupama steći prijateljstva koja ćete njegovati cijeli život. Naša škola je iznjedrila mnoge poznate ličnosti, pa se nadamo da ćete i vi koračati ka raznim uspjesima. Budite vrijedni uporni i znatiželjni, ali prije svega dobri ljudi. Znam da sa nestrpljenjem čekate da upoznate svoje učitelje, koji će vas sa ljubavlju i osmjehom primiti i uvesti u šareni svijet. Draga djeco, srećan početak školske godine. Poštovani roditelji, nadam se da će te sa strpljenjem pratiti školovanje svoje djece i sarađivati sa svima nama”, kazala je zamjenica direktora škole Rada Kokotović.





Napominjemo, prema Školskom kalendaru koji je donio ministar prosvjete Miomir Vojinović školska godina završava se 14. juna naredne godine.

Prema tom dokumentu, zimski raspust počinje 1. a završava se 21. januara 2024. godine.

Posljednji školski dan za učenike završnih razreda osnovne i srednje škole 17. maj.

Kako je naznačeno u Školskom kalendaru, ljetnji raspust trajaće od 17. juna do 31. avgusta 2024. godine.

D.Č.