23-08-2017

VIDEO: U toku konkurs za raspodjelu sredstava za NVO sa sjedištem u Budvi

Opština Budva raspisala je u petak, 18. avgusta konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinim organizacijama za tekuću godinu, koji je otvoren 30 dana



Budžetom Opštine Budva za nevladine organizacije koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u Budvi oprijedeljeno je 70 hiljada eura, kazala je v.d. sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić.

“Ove godine nismo utvrdjivali prioritetne oblasti iz prostog razloga što je statistika takva, da od 159 registrovanih NVO na teritoriji Opštine Budva intezivnu komunikaciju sa Sekretarijatom za lokalnu samoupravu ostvaruje njih oko 40”, istakla je Vukotić Jelušić.

Zato su, kako je dodala, htjeli da daju šansu svim nevladinim organizacijama i njihovim projektima da se kandiduju.

“Na taj način ćemo i mi steći uvid u to, u kom pravcu rade i čime se najviše bave nevladine organizacije na području budvanske opštine”, navela je ona.

Zainteresovane nevladine organizacije o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkursu mogu se informisati u okviru “Dana otvorenih vrata“, 30. avgusta, 6. i 13. septembra od 8 do 15 h, u kancelariji broj 8, u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, kao i od kontakt osobe Dragane Đurašević svakog radnog dana od 8 do 15 časova na telefon 033/451-270 ili mejl adresu dragana.djurasevic@budva.me.

Konkurs traje do 16. septembra.