24-07-2020

(VIDEO) Uskoro stiže remake igre Mafia iz 2002. godine, pogledajte gameplay trailer

Kompletan remake igre Mafia iz 2002. godine “Mafia: Definitive Edition” izlazi 25. septembra, a napokon je objavljen gameplay trailer i to u trajanju od 15 minuta.

(VIDEO) Uskoro stiže remake igre Mafia iz 2002. godine, pogledajte gameplay trailer | Radio Televizija Budva

Hangar 13 želio je unaprijediti iskustvo igranja originalne Mafije, te su grad Lost Heaven u potpunosti ponovo “izgradili” i dodatno redizajnirali, a time nismo ostali uskraćeni za dobro poznate lokacije.

Sve scene su nanovo snimljene, a dodate su i neke nove, zajedno s pripadajućim dijalogom, kako bi se priča proširila. Misije i priča ostaju isti kao prije uz određeno osvježenje, a razvojni studio tvrdi da se onaj dobro poznati osjećaj unikatnosti misija nije izgubio.

Kako bi nas u to uvjerili, prikazali su nam dijelić misije u kojoj vidimo napucavanje oružjem autentičnim za to vremensko razdoblje, vožnju prilikom bijega od policije i razne međuscene.

Mafia: Definitive Edition izlazi 25. septembra na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One, a portal IGN dobio je ekskluzivan raniji prikaz gameplaya, pa prenosimo njihov video, piše Avaz.ba