28-02-2022

(VIDEO) Uznemirujući događaj: U Budvi uhapšen pljačkaš koji je nožem nasrnuo na radnika

Službenici Centra bezbjednosti Budva uspjeli su da u vrlo kratkom roku identifikuju i uhapse mladića S.M. (24) koji je, u sitne sate 25. februara opljačkao maloprodajni objekat Stella, na budvanskom bulevaru. On je tom prilikom nožem povrijedio radnika koji se herojski branio pokušavajući da ga zadrži. Cijeli događaj zabilježile su nadzorne kamere u radnji, a video snimak možete pogledati u nastavku teksta, uz napomenu da sadrži uznemirujuće scene.


Video: privatna arhiva

Iz Uprave policije je saopšteno da je budvanska policija 25. februara u 03:25h obaviještena da je u ulici Jadranski put, iz navedenog maloprodajnog objekta, nepoznato lice uz prijetnju i upotrebu noža otuđilo 600 eura i zaposlenom nanijelo povrede.

"Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzela sve aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, te identifikovala izvršioca S.M. (24) iz Herceg Novog koji je 26. februara lociran i lišen slobode. On je, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo, uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost." , navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Radnik pomenutog marketa Zvezdan Jović, u herojskom pokušaju da zaustavi razbojnika, zadobio je povrede od noža na lijevoj podlaktici. On je pokušao da se odupre i lopova zadrži u objektu, ali u gluvo doba noći ulica je bila pusta i nije bilo prolaznika. Pljačkaš je tada pobjegao uz prijetnju radniku da će mu platiti.

Povodom ovog incidenta oglasio se i vlasnik marketa Stella Bojan Vujović, srećan što se sve odigralo bez većih posljedica.

"Poslije skoro deceniju rada prvi put se desio ovakav incident. Pohvaljujem hrabrost i vjernost našeg Zvezdana i osuđujem ovakav nasilnički i kriminalni čin. Sagledavajući moguće posljedice po nečiji život, sva sreća izbjegnuto je najgore", kazao je Vujović zahvalivši se Centru bezbjednosti Budva i brzoj intervenciji policijskih inspektora.

Kako saznaje portal RTV Budva, Zvezdan se već naredog dana vratio na posao rekavši da ga nije strah jer u trećoj smjeni radi godinama, te da je očekivao da će se ovako nešto jednom desiti.

Uz srećan epilog ovog potresnog događaja želimo još jednom da čestitamo Zvezdanu na hrabrosti, uz želju da se više nikada ne nađe u takvoj situaciji.

J.M.