22-12-2020

(VIDEO) Vučković: Subvencije produžiti i povećati na 220 eura

Subvencije ugostiteljima za decembar mjesec bi trebalo da budu isplaćene u toku ove nedjelje. Prema riječima jednog od ugostitelja iz Budve, Luke Vučkovića, svjesni su situacije u kojoj se Crna Gora nalazi, ali se nadaju povećanju subevncija u odnosu na novembar kada su iznosile 110 eura.

(VIDEO) Vučković: Subvencije produžiti i povećati na 220 eura | Radio Televizija Budva

Glavni zahtjev svih ugostitelja jesu subvencije koje bi omogućile adekvatne zarade radnicima i pomogle poslodavcima da ovu zimu izdrže bez otpuštanja stalnih radnika. Znajući u kakvoj se situaciji trenutno nalazi Crna Gora, smatraju da bilo kakvi drugi zahtjevi ne bi bili realni.

"Mi smo dobili subevncije za mjesec novembar. Za decembar odluka još nije donijeta, čekamo i nadamo se da će biti donešena odluka povoljna po sve nas. Mislim da bi ta subvencija trebala da se produži na još dva, tri mejseca, nakon čega će, nadamo se, makar malo da se smiri situacija sa koronavirusom, te ćemo početi da radimo i živimo normalnije", kazao je Vučković.

Subvencije za mjesec novembar iznosile su 110 eura, odnosno polovinu minimlane zarade, a prema mišljenju Vučkovića, trebalo bi ih povećati barem na visinu minalne zarade u Crnoj Gori.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin:





D.P.