16-08-2022

(VIDEO) Vuković: Zadovoljni smo rezultatima sjednice Odbora za prosvjetu

"Mi smo zadovoljni rezultatima sjednice Odbora za prosvjetu. Na njoj su se čuli različiti stavovi, o brojnim pitanjima, rasprava je bila dinamična, ali ono štje za nas najvažnije pri kraju je uslijedio zaključak i konstatovano je da su svi saglasni oko četiri tačke zaključka današnje sjednice", kazao je direktor Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ Krsto Vuković nakon današnje sjednice Odbora za prosvjetu u Skupštini Crne Gore.

Foto: PrintScreen



Vuković je istakao da ja ne današnjoj sjednici iskazana ne samo dobra volja, već je na izvjestan način i Odbor za prosvjetu u Skupštini Crne Gore dao je pravnu i administrativnu podršku njihovom jučerašnjem dogovoru, sa premijerom Abazovićem, ministrom finansija, ministrom prosvjete i predsjednikom Opštine Budva, Milom Božovićem.

"Računamo da je sa današnjim epilogom završena priča oko elementarnih zahtjeva koje su prosvjetni radnici postavili prije 15 dana kata je započet štrajk. Nadmo se da će u u operativnom smislu do kraja sedmice biti završeno i sve što se tiče useljavanja za ljude kojima je urgentno da usele u zgrade, a da će od ponedjeljka i druge kolege imati mogućnost da potpisuju predugovor i da u tom sistemu notara regulišu svoj status", kazao je Vuković.

On je dodao i to da će kompletna snaga i napor svih subjekata biti usmjerene da se ova stvar dovede do kraja u smislu ugovornih odnosa koji su uspostavljeni prije deset godina kada su krenuli u projekat sa Stambenom zadrugom "Solidarno".