31-05-2023

Vladimir Perazić novi Generalni sekretar MMCG

U skladu sa članom 37 Statuta Mreže za mlade Crne Gore, na elektronskoj sjednici Upravnog odbora 31. maja 2023. godine, Upravni odbor donio je odluku da se na poziciju Generalnog sekretara, na mandat od godinu dana uz mogućnost produženja izabere Vladimir Perazić.


Foto: MMCG

Vladimir je dio MMCG još od osnivanja, kao član Skupštine, a u periodu od oktobra 2022. do marta 2023. godine obavljao je funkciju člana Upravnog odbora Mreže za mlade Crne Gore.

Rođen je 14.05.2001. godine u Baru. Osnovnu školu završio je u Petrovcu, a gimnaziju, opšti smjer u Budvi. Trenutno je student osnovnih studija na fakultetu Političkih nauka u Podgorici i predsjednik Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka - MAPSS, kao i član Nadzornog odbora Unije srednjoškolaca Crne Gore.

Omladinskim aktivizmom se bavi još od osnovne škole, kao volonter Crvenog krsta, kasnije i instruktor prve pomoći i sudija na državnim takmičenjima. Između ostalog bio je učesnik i organizator raznih humanitarnih akcija. Kroz sve ove aktivnosti, svojim zalaganjem i trudom, Vladimir je doprinosio društvu u svojoj lokalnoj zajednici, ali i državi.

Takođe, velika strast mu je odbojka, kojom se bavio 10 godina. Bio je član svih mlađih kategorija reprezentacije Crne Gore, a od maja 2019. godine je i odbojkaški sudija. Kroz odbojku je naučio da nikad ne treba da odustane, kako u sportu, tako i u mijenjanju svoje okoline na bolje.

Govori engleski jezik, a služi se i osnovama italijanskog i ruskog jezika.

Vladimiru želimo puno sreće u radu i nadamo se da ćemo zajedno nizati mnoge uspjehe!