08-09-2016

Vlahović: Uspjeh na izborima u Budvi će biti temelj budućnosti naše stranke

Vlahović: Uspjeh na izborima u Budvi će biti temelj budućnosti naše stranke | Radio Televizija Budva

"Crnogorska demokratska unija (Cdu) neće učestvovati na parlamentarnim izborima sazvanim za 16. oktobar. Istovremeno, naša izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" će poslije izbora preuzeti vlast u toj opštini.

Nijesmo zainteresovani da gostujemo na listi vladajuće partije, niti nas interesuju mrvice sa stola predizbornih koalicija.

Nijesmo spremni da ulazimo u neprincipijelne dogovore, niti da budemo politička, ideološka i intelektualna potpora i podrška onima koji su umislili da mogu samostalno ili se pretvaraju da stvaraju "koalicije" koje služe za tragikomičnu promociju njihovih "lidera".

Cdu nema sponzore, domaće tajkune i inostrane službe da nas finansiraju. Nijesmo ni eksponenti medijskih koncerna, niti centara moći. Mi smo samostalna partija i zato mnogima smetamo.
Sa prezrenjem gledamo na pokušaje jedne "liberalne" stranke da se udomi kod vladajuće partije. Njihov vapaj da ih tamo prime je otužan.

Cdu je autentična liberalno-demokratska partija centra, trajno opredjeljena da baštini i promoviše ideje građanske i demokratske Crne Gore, ali i da čuva i brani crnogorske nacionalne i državne interese.

Do sada smo na izborima učestvovali samostalno. Tako ćemo i nastaviti. Naša izborna lista u Budvi "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" bilježi ohrabrujući rast podrške kod građana, koja, u ovom trenutku, iznosi preko 14%. Prvi smo predali našu samostalnu listu. Spremni smo da preuzmemo vlast i odgovornost za obnovu i razvoj budvanske opštine. Naš uspjeh u Budvi će biti temelj naših budućih aktivnosti.

Demokratski razvoj naše Crne Gore treba da potvrdi i očuva državnu nezavisnost, nacionalni integritet i građanski koncept naše države. Crnoj Gori su potrebne promjene sa crnogorske, demokratske i građanske strane. Crnoj Gori je neophodan i ulazak u NATO, jer je to zalog naše mirne budućnosti i nepromjenljivosti naših granica.

Ove promjene će donijeti oni koji vole i poštuju Crnu Goru, kao što će naša lista u Budvi, okupljena oko naših kandidata i jasnog programa sanacije i obnove Budve, potvrditi našu snagu pod sloganom "Volimo Budvu!", navodi se u saopštenju Miodraga Vlahovića, predsjednika Cdu.