08-05-2019

Voda na ulici glavni problem u naselju Babin do

Voda koja se danima sliva niz Prvomajsku ulicu u Babinom dolu uzrok je brojnih saobraćajnih nezgoda i povreda pojedinih mještana tog velikog naselja. Vodeni tok stvorio je klizavi sloj na površini asfalta koji predstavlja veliku opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Voda na ulici glavni problem u naselju Babin do | Radio Televizija Budva

Komsija nadležnog Sekretarijata za komunalno stambene poslove i predstavnici Mjesne zajednice Babin do izašla je na teren, kako bi konstatovali problem i razmotrili mogućnost za što hitnije rješavanje.

"Kao novi problem se pojavio i problem vode koja se niotkuda pojavila i teče preko asfalta, a kao što se vidi mi nemamo trotoare kojim bi mogli da funkcionišemo tako da mještani i majke sa djecom u kolicima idu ulicom, dešavaju se udesi i primorani smo da uz razumijevanje ljudi iz Sekretarijata pronađemo rješenje što prije" kazao je Željko Srdanović, predsjednik MZ Babin do.

Nakon što se utvrdi sastav vode, pristupiće se rješavanju problema.



"Odrđene korake ćemo odma preduzeti, kao što su ispitivanje vode, kako bi se utvrdilo da li su fekalne ili atmosferske, slijedeći korak je kanalisanje vode, mislimo da se to može uraditi u nekom kratkom roku i svakako prije početka turističke sezone" kazao je Vukašin Mijatović iz Sekretarijata za investicije.

Pored ovog problema koji je novijeg datuma stara boljka ovog naselja su odvodi za atmosferske vode, lokalna samouprava sporo reaguje i nema vidljivih koraka.

"S obzirom na obilnije padavine ovih dana, konstatovali smo još jednom da su u Babinom dolu ogromni problemi sa zapušenim kanalima odvodnih voda, pa ovim putem još jednom apelujem na lokalnu samoupravu da nam pomognu i izađu u susret da riješimo ovaj problem, jer ova ulica je kičma Bbainog dola" zaključio je Srdanović.

Opština Budva je započela procedure dugoročnog rješavanja ovog problema, u toku su nalazi i ispitivanje terena, zatim slijedi izrada projekta, konkurisanje investicija za slijedeću godinu i na kraju tender o javnim nabavkama i izbor izvođača radova. Po svemu sudeći od ideje do realizacije ovog projekta još mnogo vode proteći će Bbainim dolom.