17-06-2016

Vode ima dovoljno

Turističke propagande „Imamo vode dodjite kod nas“ na crnogorskom primorju izgradnjom regionalnog vodovoda postale su prošlost. Iz ovog preduzeća ističu da se u turističku sezonu ušlo spremno.

Vode ima dovoljno | Radio Televizija Budva

U proteklih pet i po mjeseci gradski vodovod preuzeo je 88 odsto više vode od regionalnog u odnosu na uporedni period prošle godine, kazao je za naš program direktor ovog preduzeća Goran Jevrić.

Rješenje problema vodosnabijevanja na primorju tražilo se preko trideset godina, Jevrić podsjeća da u prilog važnosti ovog velikog projekta dovoljno govori to što je Vlada u isti uložila preko sto miliona eura.

Ovom prilikom Jevrić se osvrnuo na kvar koji se nedavno dogodio na sistemu za vodosnadbjevanje zbog čega je Budva preko 24 sata bila bez vode. Kako kaže, stvari na koje ljudski faktor nema uticaja nemoguće je prognozirati, te dodaje da do sličnih kvarova ne bi trebalo da dolazi.

Kako dodaje, sistem regionalnog vodovoda je u utorak funkcionisao već u 09 sati i 30 minuta.

Postavlja se pitanje, zašto se toliko čekalo da vode bude i na česmama?

Opširniji prilog pogledajte ovdje


Ipak, htjeli mi to da priznamo ili ne, regionalni vodovod je velikim dijelom doprinio da crnogorsko primorje može da parira i velikim turističkim destinacajama u svijetu a koje se zdravom pijaćom vodom na svojim česmama ne mogu pohvaliti.